- Tarifler
- Çorba Tarifleri
- Zencefilli Armut Çorbası Tarifi
Tarif
Zencefilli Armut Çorbası Tarifi
Taze zencefilin taze armutla muhteşem uyumu, zencefilli armut çorbası tarifi. Tam kıvamında zencefilli armut çorbası tarifi nasıl yapılır?
35 Dakika
2-4 Kişilik
Çorba Tarifleri
Tencere
Paylaş
- 15B
- 15
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
30 ml ayçiçek yağı
10 g taze zencefil
1/2 adet soğan
500 g armut
750 ml tavuk suyu
10 g tuz
Nasıl Yapılır?
- 1Kızgın tencerenin içine yağı ekleyin.
- 2Soğanları ve zencefilleri koyup, karıştırarak 3-4 dakika pişirin.
- 3Armut dilimlerinin birkaçını süsleme için ayırın, geri kalan dilimleri ekleyin ve 10-12 dakika kavurun.
- 4Tavuk suyu ve tuzu tencereye ekleyerek tencerenin kapağını yarıya kadar kapatın.
- 5Armut dilimleri yumuşayıncaya kadar 15-20 dakika pişirin.
- 6Tencereyi ateşten alıp karışımı blender yardımı ile püre kıvamını alıncaya kadar çekin.
- 7Tencereyi kısık ateşe oturtup, sütü yavaş yavaş karıştırarak ekleyin.
- 8Çorbayı ısıtın (Kaynamamalıdır).
- 9Armut dilimleri ile servis edin.
Püf Noktası
Kullanılan Pınar Sütün yarım yağlı olması lezzet açısından daha iyi olacaktır.
İstenirse benzer meyvelerle de hazırlanabilir.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Elif Çıtak
Şef
0.0
0 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Çorba Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.