- Tarifler
- Çorba Tarifleri
- Ballı Kimyonlu Havuç Çorbası Tarifi
Tarif
Ballı Kimyonlu Havuç Çorbası Tarifi
Bol miktarda vitamine sahip bir çorba tarifi, Ballı Kimyonlu Havuç Çorbası tarifi.
60 Dakika
4-6 Kişilik
Çorba Tarifleri
Tencere
Paylaş
- 32B
- 99
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1 adet kuru soğan
3 adet havuç
2 diş sarımsak
150 g haşlanmış nohut
2 adet kuru defne yaprağı
80 ml zeytinyağı
30 g tuz
25 g karabiber
25 g kimyon
20 g bal
1 l tavuk suyu
400 ml ılık su
Nasıl Yapılır?
- 1Kuru soğanı ve sarımsakları doğrayın.
- 2Havuçları soyup dilimleyin.
- 3Bir tencereye zeytinyağını ekledikten sonra havuç ve sarımsağı biraz kavurun.
- 4Ardından suyu ekleyip orta ateşte sürekli karıştırarak kavurun.
- 5Üzerine nohut, defne yaprağını ekleyin ve 7-8 dakika boyunca sebzeler yumuşayana kadar pişirin.
- 6Tavuk suyu, ılık su, bal ve tüm baharatları ekleyin.
- 7Kısık ateşte ara ara karıştırarak pişirmeye kıvam alana kadar devam edin.
- 8Ocaktan aldıktan sonra içerisindeki defne yapraklarını çıkarın.
- 9Çorba sıcakken blender yardımı ile çekin.
- 10İçine kremasını da ekledikten sonra sıcak servis yapabilirsiniz.
Püf Noktası
*Baharat miktarlarını tercihen artırıp azaltabilirsiniz.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Kısık Ateş
Moderatör
5.0
1 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Çorba Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.