- Tarifler
- Çorba Tarifleri
- Yeşil Zeytin Çorbası Tarifi
Tarif
Yeşil Zeytin Çorbası Tarifi
Zeytinyağlı yeşil zeytin çorbası tarifi nasıl yapılır?
40 Dakika
4-6 Kişilik
Çorba Tarifleri
Tencere
Paylaş
- 17B
- 81
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
35-40 ml sızma zeytinyağı
1 adet kuru soğan, jülyen kesim
200 g dilimlenmiş yeşil zeytin
4 dal taze kekik
20 g un
1 litre sıcak et suyu
yeteri kadar tuz
Nasıl Yapılır?
- 1Zeytinyağında, soğanı pembeleşinceye kadar soteleyin. Daha sonra içerisine dilim zeytinleri ve taze kekiği ilave edin.
- 2Soteleme işleminin ardından unu ilave ederek karıştırmaya devam edin.
- 3Hazırladığınız et suyu, krema ve tuzunu da ilave ettikten sonra kaynamaya bırakın. Kıvamını ne çok koyu ne çok sıvı olacak şekilde ayarlayın.
- 4Daha sonra el blenderında çekerek, süzgeçten geçirin.
- 5Türk kahvesi fincanına porsiyonlayın.
- 6Üzerine birkaç dilim zeytin, sızma zeytinyağı ve minik taze kekik yaprakları koyarak servis etmenizi öneririm.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
5.0
3 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Çorba Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.