- Tarifler
- Çorba Tarifleri
- Borscht Çorbası Tarifi
Tarif
Borscht Çorbası Tarifi
Borş, (Ukraynaca ve Rusça: борщ borşç) özellikle Doğu Avrupa mutfaklarında ünlü bir ekşi çorba türüdür. Borş çorbası tarifi nasıl yapılır?
90 Dakika
2-4 Kişilik
Çorba Tarifleri
Tencere
Paylaş
- 83B
- 15
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
4 adet haşlanmış pancar
1 adet kuru soğan
2 adet havuç
2 adet kereviz sapı
1 adet defne yaprağı
250 g lahana
40 ml sirke
2 litre su
5 g karabiber
7 g kaya tuzu
Nasıl Yapılır?
- 1Soğan, havuç ve kereviz sapını ince ince doğrayın.
- 2Bir tencerede kemikli dana etini bir kaç kaşık zeytinyağı ile yüksek ateşte mühürleyin.
- 3Daha sonra sebzeleri, defne yaprağını, tuzu ve karabiberi ekleyip su ilave edin ve 1 saat kadar pişmeye bırakın.
- 41 saat sonra kibrit çöpü şeklinde kesilmiş ve haşlanmış pancarları ve ince doğranmış lahanaları ekleyin.
- 5Sirkesini ilave edip 30 dakika daha pişirip altını kapatın.
- 6Servis tabağına aldığınız borş çorbasını ekşi krema, kızarmış ekmek ve dereotu ile servis edin.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Kısık Ateş
Moderatör
5.0
1 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Çorba Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.