- Tarifler
- Çorba Tarifleri
- Ballı Kırmızı Biber Çorbası Tarifi
Tarif
Ballı Kırmızı Biber Çorbası Tarifi
Şimdi hastalıklarla savaşmanın tam zamanı! Bağışıklık güçlendiren ballı kırmızı biber çorbası nasıl yapılır?
50 Dakika
4-6 Kişilik
Çorba Tarifleri
Tencere
Paylaş
- 21B
- 121
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
40 ml zeytinyağı
6 adet kırmızı biber
3 adet havuç
1 adet soğan
3 diş sarımsak
2 adet armut
800 ml tavuk suyu
15 g pul biber
40 g bal
10 g tuz
10 g karabiber
Nasıl Yapılır?
- 1Bir tencerede zeytinyağı ve tereyağını eritin.
- 2Doğranmış kırmızı biber, havuç, soğan ve sarımsağı ekleyin.
- 3Ara ara karıştırarak 10 dakika kısık ateşte kavurun.
- 4Kabukları soyulmuş ve doğranmış armutları ekleyin, 5 dakika daha pişirin.
- 5Tavuk suyu, bal, pul biber, tuz ve karabiberi ilave ederek 30 dakika boyunca pişirmeye devam edin.
- 6Sebzeler yumuşayınca ve çorba koyulaşmaya başlayınca blender'dan geçirin.
- 7Sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun.
Püf Noktası
*Baharat oranlarını damak zevkinize göre ayarlayın.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Kısık Ateş
Moderatör
5.0
3 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?