- Tarifler
- Çorba Tarifleri
- Kremalı Ispanak Çorbası Tarifi
Tarif
Kremalı Ispanak Çorbası Tarifi
Kremalı ıspanak çorbası tarifi nasıl yapılır?
40 Dakika
6-8 Kişilik
Çorba Tarifleri
Tencere
Paylaş
- 62B
- 79
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
500 g ıspanak (yıkanmış, ayıklanmış)
1 adet büyük boy kuru soğan
2 diş sarımsak
50 g zeytinyağı
20 g un
1 litre tavuk suyu
çekilmiş tane karabiber
tuz
Nasıl Yapılır?
- 1İnce kıyılan kuru soğan ve sarımsaklar zeytinyağında sotelenir. Pembeleşmeye başladığında gelişi güzel doğranan ıspanaklar eklenir ve kavrulur.
- 2Daha sonra un ilave edilir ve kokusu gidene kadar kavrulmaya devam edilir. Renk almaya başladığında çekilmiş karabiber ve tuzla lezzetlendirilir. Ardından sıcak tavuk suyu azar azar eklenerek topaklanmaması için karıştırılır. Orta ateşte pişirilmeye bırakılır.
- 3Krema, kıvam almaya başlayan çorbaya azar azar eklenir ve 3-4 dakika daha pişirilir.
- 4Ocaktan alınan çorba bir el blenderi ile çekilir. Çekilen çorba kaynatılmadan 5 dakika daha pişirilir ve servise hazır hale getirilir.
- 5Sıcak olarak servis edilir.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
5.0
2 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?