Kısık Ateş
Tarif

Kremalı Ispanak Çorbası Tarifi

Kremalı ıspanak çorbası tarifi nasıl yapılır?
40 Dakika
6-8 Kişilik
Çorba Tarifleri
Tencere
Kremalı Ispanak Çorbası Tarifi
Paylaş
  • 54B
  • 79
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
500 g ıspanak (yıkanmış, ayıklanmış)
1 adet büyük boy kuru soğan
2 diş sarımsak
50 g zeytinyağı
20 g un
1 litre tavuk suyu
120 ml Pınar Krema
Pınar
çekilmiş tane karabiber
tuz

Nasıl Yapılır?

  • İnce kıyılan kuru soğan ve sarımsaklar zeytinyağında sotelenir. Pembeleşmeye başladığında gelişi güzel doğranan ıspanaklar eklenir ve kavrulur.
  • Daha sonra un ilave edilir ve kokusu gidene kadar kavrulmaya devam edilir. Renk almaya başladığında çekilmiş karabiber ve tuzla lezzetlendirilir. Ardından sıcak tavuk suyu azar azar eklenerek topaklanmaması için karıştırılır. Orta ateşte pişirilmeye bırakılır.
  • Krema, kıvam almaya başlayan çorbaya azar azar eklenir ve 3-4 dakika daha pişirilir.
  • Ocaktan alınan çorba bir el blenderi ile çekilir. Çekilen çorba kaynatılmadan 5 dakika daha pişirilir ve servise hazır hale getirilir.
  • Sıcak olarak servis edilir.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
5.0
2 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Çorba Tarifleri Tarifleri

Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
Terbiyeli Ispanak Çorbası Tarifi
27B Görüntüleme
Murat Yıldız
Murat Yıldız
Mövenpick Hotel - Executive Chef
Köz Patlıcan Çorbası Tarifi
60 Dakika
4-6 Kişilik
81B Görüntüleme
Erkan Kıyıcıoğlu
Erkan Kıyıcıoğlu
Yiyecek ve İçecek Hizmetleri Öğretmeni
Tarhana Çorbası Tarifi
40 Dakika
6-8 Kişilik
476B Görüntüleme

Yorumlar (1)

Serhat Toprak
· 05.04.2019

Oytun şefim aynı reçeteyi ıspanak yerine başka bir sebze ile yapabilir miyiz?