- Tarifler
- Çorba Tarifleri
- Heybeli Çorba Tarifi
Tarif
Heybeli Çorba Tarifi
Son derece lezzetli ve şifa dolu heybeli çorba tarifi nasıl yapılır? Börülceli nefis heybeli çorba tarifi yapmanın püf noktaları nelerdir?
50 Dakika
4-6 Kişilik
Çorba Tarifleri
Tencere
Paylaş
- 48B
- 96
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
60 g kuru börülce
30 g kırmızı mercimek
30 g bulgur
30 g kırık pirinç
120 g arpacık soğan
50 ml zeytinyağı
60 g domates salçası
1,2 l su
8 g tuz
6 adet tatlı kuru biber
Nasıl Yapılır?
- 1Kuru börülceyi ayrı, kırmızı mercimek, bulgur ve pirinci beraber olarak iki ayrı kapta 30 dakika boyunca sıcak suda bekletin.
- 2Arpacık soğanları, zeytinyağında renk alıncaya kadar kavurun, ardından domates salçasını ekleyin.
- 3Kuru börülceleri süzüp arpacık soğan ve salça ile birleştirin, suyun yarısını bu karışımın üzerine dökün.
- 4Börülceler yumuşadıktan sonra, mercimek, bulgur ve pirinci süzüp tencereye ekleyin.
- 5Tuzu ve suyun geri kalanını da ekleyin, kısık ateşte bakliyatlar yumuşayıncaya kadar kaynatın ve altını kapatın.
- 6Kuru biberleri tencereye atın, kapağı kapalı bir şekilde 15 dakika dinlendirin.
- 7Servis sırasında üzerine ince doğranmış taze soğanlar serpiştirebilirsiniz.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Serkan Çakır
Executive Chef
5.0
3 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?