- Tarifler
- Çorba Tarifleri
- Köz Patlıcan Çorbası Tarifi
Tarif
Köz Patlıcan Çorbası Tarifi
Mis gibi tadı ve kokusuyla kremalı köz patlıcan çorbası tarifi ile karşınızdayız! Tam mevsiminde közlenmiş patlıcan çorbası nasıl yapılır?
60 Dakika
4-6 Kişilik
Çorba Tarifleri
Tencere
Paylaş
- 88B
- 380
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
3 adet topan patlıcan
25 g kuru soğan
3 diş sarımsak
50 ml zeytinyağı
100-150 ml su
tuz
karabiber
rendelenmiş muskat cevizi
Nasıl Yapılır?
- 1Öncelikle patlıcanları ocakta közleyin veya 200 derece fırında yaklaşık 30 dk. pişirin.
- 2Daha sonra közlenen patlıcanların kabuklarını dikkatlice soyun.
- 3Kabukları soyulmuş patlıcanları bıçak yardımı ile küp küp doğrayın.
- 4Kuru soğan ve sarımsakların kabuklarını temizleyin, küp küp doğrayın.
- 5Bir tencerede zeytinyağı ve tereyağını ısıttıktan sonra kuru soğan ve sarımsakları ilave edin.
- 6Pembeleşinceye kadar kavrulan soğan ve sarımsaklara doğranmış patlıcanları ilave edin.
- 7Daha sonra 100-150 ml kadar su ilave ederek kaynatın.
- 8Kaynama işlemi tamamlandıktan sonra kremayı ilave edin ve ocağın altını kısın. Yaklaşık 45 dk. çok kısık ateşte kaynatın.
- 9Yeteri kadar tuz, karabiber ve rendelenmiş muskatla lezzetlendirdikten sonra ocaktan alın.
- 10El blenderi yardımı ile iyice çekin. Kıvamı koyu gelirse az miktarda sıcak su ilave edebilirsiniz.
- 11Sunum önerisi: Çorbanızı acı yağ ve patlıcan cipsi ile servis edebilirsiniz.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Murat Yıldız
Mövenpick Hotel - Executive Chef
4.3
6 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?