- Tarifler
- Çorba Tarifleri
- Enginar Çorbası Tarifi
Tarif
Enginar Çorbası Tarifi
Enginar mevsimi bitmeden kesinlikle denemeniz gereken çok lezzetli bir çorba tarifi, Enginar Çorbası nasıl yapılır?
50 Dakika
2-4 Kişilik
Çorba Tarifleri
Tencere
Paylaş
- 23B
- 162
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
3 adet taze enginar
1/2 adet limon
1 adet kuru soğan
2 adet pırasa
2 diş sarımsak
500 ml sebze suyu
25 ml zeytinyağı
1 adet patates
tuz&karabiber
az miktardamuskat rendesi
Nasıl Yapılır?
- 1Enginarların dış yapraklarını ve göbeğini temizledikten sonra dörde bölüp limonlu suda bekletin. Saplarından da bir miktar temizleyip aynı suda bekletin.
- 2Kuru soğan, pırasa ve sarımsakları temizleyip gelişi güzel doğrayın.
- 3Sebze suyu için; ayıkladığınız enginar, soğan, pırasa ve sarımsakların kalanını 500 ml su da kaynatmaya başlayın.
- 4Ayrı bir tencerede zeytinyağı ve tereyağını ısıtın. Doğranmış kuru soğan, pırasa ve sarımsakları ekleyerek kavurun.
- 5Kavrulan sebzelere, doğranmış patates, temizlenmiş enginar ve kaynattığınız sebze suyunu ekleyin.
- 6Tüm sebzelerin pişmesine yakın kremayı ilave edin.
- 7Tuz, karabiber ve muskat rendesi ile lezzetlendirdikten sonra blender ile güzelce çekin.
- 8Enginar çorbanız hazır. Dilerseniz taze dereotu veya dereotu yağı ile servis edebilirsiniz.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Murat Yıldız
Mövenpick Hotel - Executive Chef
5.0
4 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?