- Tarifler
- Çorba Tarifleri
- Etli Kuru Bamya Çorbası Tarifi
Tarif
Etli Kuru Bamya Çorbası Tarifi
Geleneksel Konya lezzeti.
40 Dakika
6-8 Kişilik
Çorba Tarifleri
Tencere
Paylaş
- 121B
- 62
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
300 g dana kuşbaşı (küçük doğranmış)
150 g kurutulmuş çiçek bamya
60 g kuru soğan
15 g domates salçası
70 g sıvı yağ
1,500 g kemik suyu
20 g limon suyu
6 g tuz
Nasıl Yapılır?
- 1Kuru bamyaların tüylerini temizlemek için bir bez içinde veya tel süzgeç içinde ovalayın.
- 2Limon suyunun yarısı ve üzerini geçecek kadar su ile bamyalar yumuşayıncaya kadar haşlanır, suyu süzülen bamyalar iplerinden çıkartılır.
- 3Dana eti suyunu salıp tekrar çekene kadar kavrulur, kavrulan ete sıvı yağ ve fine brunoise doğranan soğanlar eklenip kavurmaya devam edilir.
- 4Domates salçası eklenir ve kokusu gidene kadar kavrulur, kalan et suyu, tuz, limon suyu ve haşlanmış olan çiçek bamyalar eklenip kısık ateşte 25 dk kaynamaya bırakılır.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
0.0
0 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Çorba Tarifleri
Özden Yılmaz
Beykent Üniversitesi Öğretim Görevlisi - Gastromedya/Gourmet&Styling Kurucu Ortağı
30 Dakika
2-4 Kişilik
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.