Kısık Ateş
Tarif

Etli Kuru Bamya Çorbası Tarifi

Geleneksel Konya lezzeti.
40 Dakika
6-8 Kişilik
Çorba Tarifleri
Tencere
Etli Kuru Bamya Çorbası Tarifi
Paylaş
  • 121B
  • 62
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
300 g dana kuşbaşı (küçük doğranmış)
150 g kurutulmuş çiçek bamya
60 g kuru soğan
15 g domates salçası
70 g sıvı yağ
1,500 g kemik suyu
20 g limon suyu
6 g tuz

Nasıl Yapılır?

  • Kuru bamyaların tüylerini temizlemek için bir bez içinde veya tel süzgeç içinde ovalayın.
  • Limon suyunun yarısı ve üzerini geçecek kadar su ile bamyalar yumuşayıncaya kadar haşlanır, suyu süzülen bamyalar iplerinden çıkartılır.
  • Dana eti suyunu salıp tekrar çekene kadar kavrulur, kavrulan ete sıvı yağ ve fine brunoise doğranan soğanlar eklenip kavurmaya devam edilir.
  • Domates salçası eklenir ve kokusu gidene kadar kavrulur, kalan et suyu, tuz, limon suyu ve haşlanmış olan çiçek bamyalar eklenip kısık ateşte 25 dk kaynamaya bırakılır.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
0.0
0 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Çorba Tarifleri

Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
Börülceli Ege Çorbası Tarifi
17B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Ekşi Kremalı Mantar Çorbası Tarifi
22B Görüntüleme
Özden Yılmaz
Özden Yılmaz
Beykent Üniversitesi Öğretim Görevlisi - Gastromedya/Gourmet&Styling Kurucu Ortağı
Kinoalı Ayran Aşı Tarifi
30 Dakika
2-4 Kişilik
25B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.