Kısık Ateş
Derya Torunoğlu
Derya Torunoğlu
İNSTAGRAMDA @chefderyamutfakta Hesabinda Osmanlı dönemine ait Anadoluya ait yemekler pişiren ve sunan bir anne aşcı

Hakkında

KALBİNİ KULLANMADIKÇA TARİFLER İŞE YARAMAZAnadolunun en guzel sehirlerinden birinde Samsun da doğup yine anadolunun en guzel sehirlerinden birinde yani Şehzadeler şehri Amasya da büyüyen ..İş dolayısıyla Antalya ,Ankara, Sakarya da yasayan ..yemek kültürünü arastirmayı seven ve kendinden birseyler katan..anne chefim ,abla chefim ,teyze chefim hala chefim ,mutfağımın chefiyim...

Derya Torunoğlu
Derya Torunoğlu
İNSTAGRAMDA @chefderyamutfakta Hesabinda Osmanlı dönemine ait Anadoluya ait yemekler pişiren ve sunan bir anne aşcı
2 yıl önce

KIYMALI BESAMEL SOSLU PREFITEROL

Prefiterol Hamuru için;

1 su bardağı su

1 su bardağı un

125 gr margarin

3 adet yumurta

Beşamel Sos Tarifi İçin Malzemeler

2 yemek kaşığı tereyağı

1 yemek kaşığı sıvı yağ

1,5 yemek kaşığı un

1,5 su bardağı oda ısısında süt

1 çay kaşığı tuz

1 çay kaşığı karabiber

İÇ HARCI İÇİN
300 G Kıyma
1 adet kapya bir biber
2 adet yeşil sivri biber
1 adet domates
Maydonoz
1 adet soğan
1 kaşıkdomates salçası
Tuz
Karabiber
Toz kırmızı biber

Prefiterol piştikten sonra bıçak yardımıyla iki bölüp kıymalı harcı içine koyuyoruz ve beşemal sosu üzerine döküp kaşar rendeliyoruz 180derecede pisiriyoruz..Afiyet olsun

user feed images
Derya Torunoğlu
Derya Torunoğlu
İNSTAGRAMDA @chefderyamutfakta Hesabinda Osmanlı dönemine ait Anadoluya ait yemekler pişiren ve sunan bir anne aşcı
3 yıl önce

YEŞİL MERCIMEKLI BOHÇA DOLMA
150 g yeşil mercimek
150 g dövülmüş buğday yani yarma
1 büyük kuru soğan
Maydonoz
Dereotu
Biber salçası
Domates salçası
1 kaşık ucuyla Tokat çemeni
Tuz
1 çay bardağı zeytinyağı
50 g İç yağ
1 kilo yaprak(Tokat yaprağı)

Tencerenin tabanı için
Kaburga ya da ilikli kemikli et

İç malzemeyi karıştırıp
Yaprağın içine 1 kaşık koyup kare dolmalar sariyoruz.

Kemikli etlerin üstü dolana kadar sariyoruz pişirirken sonra bir tepsiye ters ceviriyoruz..hiç bir şüpheniz olmasın hem içi hem eti lokum gibi pişiyor..Afiyet olsun

user feed images
Derya Torunoğlu
Derya Torunoğlu
İNSTAGRAMDA @chefderyamutfakta Hesabinda Osmanlı dönemine ait Anadoluya ait yemekler pişiren ve sunan bir anne aşcı
3 yıl önce

KATIKLI KAYPAK (OSMANLI MUTFAĞINDAN SAMSUN YORESINE AIT BIR TARİF TİR)

4 SU BARDAĞI UN
TUZ
SU
KATI BIR HAMUR OLMASI LAZIM

İÇ HARCI İÇİN

300G SÜZME YOĞURT
MAYDONOZ (BIR TUTAM)
TUZ

HAMUR AÇILIR KARE KARE KESILILIR
İCERISINE SUZME YOĞURT KARISMI BIR KASIK KONULUR
KAPATILIR 20 DAKIKA KAYNAYAN TUZLU SUDA PİŞİRİLİR

UZERINE TEREYAGINDA KIRMIZI TOZ BIBER KIZDIRILARAK DÖKÜLÜR
AFIYET OLSUN

user feed images