Hakkında
Çok küçük yaşlardan itibaren yeme-içme sektörünün içinde yer almasına rağmen üniversite eğitimini oldukça farklı bir kulvarda Ege Üniversitesi Türk Müziği Konservatuarında tamamlayıp, Selçuk Üniversitesi ve Gazi Üniversitesi’nde öğretim görevlisi olarak çalışmıştır.Akademik kariyerinde umduğunu bulamayan Serkan Şef, kısa süre içinde istifa edip, büyüdüğü yere, Tire’ye geri dönüp aile işletmelerinde çalışmaya devam etmiştir.Çalışma hayatı devam ederken İstanbul Mutfak Sanatları Akademisi’nde eğitim alıp, 2017 yılında GastroTire Mutfak Atölyesi’ni kurmuş, 2018 yılında kardeşi Deniz Çakır ile atölyelerini restorana çevirmişlerdir. Yerel malzemelerle hazırlayıp servis ettikleri yemekler ile yerel ürünlerin kıymetini anlatmaya ve üretimin sürdürülebilirliğine katkı sağlamayı hedeflemektedir. Yaklaşık 2021-2023 yıllarında Gia Urla Restoran Şefi olarak çalışmıştır.