Tatlı-Ekşi Pilav (5-6 kişilik)
*2 su bardağı pirinç
*2 yemek kaşığı kuru üzüm
*5 adet kuru erik
*1 portakal kabuğu rendesi
*1 limon kabuğu rendesi
*1 fincan tavuk suyu (ya da bir adet tavuk bulyon)
*1 çay kaşığı tuz
*2 bardak su
*2 yemek kaşığı tereyağ
Hazırlanışı;
- Pirinçleri sıcak suda nişastası çıkana kadar beklet. Ardından tereyağını tencerede erit biraz kızmaya başlayınca pirinçleri koy. Biraz kavur.
- Kuru erik ve kuru üzümü koy ve biraz karıştır.
- Suyu ve ardından tavuk suyunu ekle.
- Portakal ve limon kabuklarını ekle.
- Tuzu ekle lezzetlerin birbirine karışması için birkaç kez karıştır ve suyunu çekene kadar pişmeye bırak.
- Piştikten sonra dinlendirmeye bırak.