Kısık Ateş
Bükre Şensöz
Bükre Şensöz

Hakkında

Ben amatör bir yemek severim. Yemek severim diyorum çünkü aşçı ya da şef demek yıllarca emek veren profesyonellerekarşı haksızlık olacak. Öğrencilik yıllarımda bir dönem cafe mutfağında ve kahve barında çalıştım. Benim için inanılmaz bir deneyimdi orada çok şey öğrendim. Dünya mutfağından dünya kahvelerine... Yaptığım yemeklere kendimden bir şeyler katmak insanların beğenisine sunmak üstüne de olumlu geri dönüşler almak çok güzel bir duyguydu. Şimdi bunu neden daha önce keşfetmedimki dedim. Kariyerim için geç olsa da hobi olarak devam ettirmek istedim. Naçizane paylaşmak da tatmin etmiş olacaktır.

5 yıl önce

Tatlı-Ekşi Pilav (5-6 kişilik)

*2 su bardağı pirinç
*2 yemek kaşığı kuru üzüm
*5 adet kuru erik
*1 portakal kabuğu rendesi
*1 limon kabuğu rendesi
*1 fincan tavuk suyu (ya da bir adet tavuk bulyon)
*1 çay kaşığı tuz
*2 bardak su
*2 yemek kaşığı tereyağ

Hazırlanışı;

  • Pirinçleri sıcak suda nişastası çıkana kadar beklet. Ardından tereyağını tencerede erit biraz kızmaya başlayınca pirinçleri koy. Biraz kavur.
  • Kuru erik ve kuru üzümü koy ve biraz karıştır.
  • Suyu ve ardından tavuk suyunu ekle.
  • Portakal ve limon kabuklarını ekle.
  • Tuzu ekle lezzetlerin birbirine karışması için birkaç kez karıştır ve suyunu çekene kadar pişmeye bırak.
  • Piştikten sonra dinlendirmeye bırak.
user feed images