Kısık Ateş
Tarif

Mengen Çorbası Tarifi

Hafifi acılı, iştah açıcı nefis çorba tarifi: Bolu Mengen çorbası tarifi nasıl yapılır?
30 Dakika
4-6 Kişilik
Çorba Tarifleri
Tencere
Mengen Çorbası Tarifi
Paylaş
  • 35B
  • 39
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
50 g pilavlık bulgur
25 g Pınar Tereyağı
Pınar
1 adet kuru soğan
25 g un
5 g kuru nane
5 g pul biber
15-20 g biber salçası
20 g domates salçası
380 ml et suyu
60 g Pınar Ekşi Krema
Pınar
10 g tuz

Nasıl Yapılır?

  • Pilavlık bulguru yıkadıktan sonra üzerini geçecek kadar su koyup pişmeye bırakın.
  • Diğer tarafta çorbayı pişireceğiniz tencereye tereyağı alıp ince doğranmış soğanı 2-3 dk. kavurun.
  • Ardından unu ilave edip kavrulmuş un kokusu gelinceye kadar kavurun.
  • Naneyi, pul biberi, salçaları ilave edip karıştırdıktan sonra soğuk su ilavesiyle kıvamını açın.
  • Daha sonra et suyunu, diğer tarafta haşlanmış bulguru ve ekşi kremayı içine ekleyip kaynatın.
  • Son olarak tuzunu ilave edip ocaktan alın. Servis tabağına dökünce üzerine nane serpebilirsiniz. Afiyet olsun.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
0.0
0 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Çorba Tarifleri

Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
Zencefilli Havuç Çorbası Tarifi
95B Görüntüleme
Közde Domates Çorbası Tarifi
approved
40 Dakika
4-6 Kişilik
48B Görüntüleme
Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
Kremalı Brüksel Lahanası Çorbası Tarifi
15B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.