- Tarifler
- Çorba Tarifleri
- Zencefilli Havuç Çorbası Tarifi
Tarif
Zencefilli Havuç Çorbası Tarifi
Nefis görüntüsü ve tadıyla ağzınıza layık Zencefilli Havuç Çorbası tarifi nasıl yapılır?
40 Dakika
4-6 Kişilik
Çorba Tarifleri
Tencere
Paylaş
- 96B
- 252
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
2 adet kuru soğan
1 adet patates
5 adet havuç
30 ml zeytinyağı
1-2 diş sarımsak
5 g taze zencefil
1200 ml su
tuz
iri çekilmiş karabiber
Nasıl Yapılır?
- 1Soğan, patates ve havuçları gelişigüzel boyutlarda doğrayın.
- 2Soğanları zeytinyağında kavurmaya başlayın.
- 3Patates ve havucu da ekleyerek kavurma işlemine devam edin.
- 4Sarımsak ve zencefili döverek ezin ve tencereye ilave edin.
- 5Suyunu ekleyin ardından tuz ve karabiber ilave ederek tatlandırın.
- 6Tüm malzemeler yumuşayana kadar kaynatın.
- 7Yumuşayan sebzeleri robot yardımıyla pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar çekin.
- 85-6 dakika daha kaynamaya bırakın.
- 9Hazır olan çorbayı servis tabağına alıp krema ve dereotu ile servis edebilirsiniz.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
3.7
3 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Çorba Tarifleri
Gamze Şanlı Ak
Doktor Diyetisyen (PhD) - Nişantaşı Üniversitesi Gastronomi Bölüm Başkanı
60 Dakika
2-4 Kişilik