- Tarifler
- Çorba Tarifleri
- Sütlü Mantar Çorbası Tarifi
Tarif
Sütlü Mantar Çorbası Tarifi
Kış sofralarına sıcaklık katan, kremalı mantar çorbası tarifi nasıl yapılır?
60 Dakika
6-8 Kişilik
Çorba Tarifleri
Tencere
Paylaş
- 45B
- 119
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
3 litre tavuk suyu
300 g mantar
10 g tuz
8 g beyaz biber
150 g un
1 adet yumurta sarısı
2-3 g muskat rendesi
Nasıl Yapılır?
- 1Mantarları silerek temizleyin ve slice doğrayın, sote tavasını ısıtın ve sıvı yağda mantarları soteleyin.
- 2Ayrı bir tencerede 150 g tereyağını ve unu kavurarak sarı Roux elde edin, soğuk sütü ilave ettikten sonra tavuk fondunu da ilave edin ve kaynatın.
- 3Mantarları ilave edip kaynatmaya devam ederken tuz ve beyaz biberi de ekleyin ve 3 dk daha kaynatın.
- 4Yumurta sarısı, muskat ve kremayı bir kasede karıştırın bu karışıma çorbadan bir kepçe alarak ılıklaştırın (temperleyin).
- 5Son aşama olarak, bu karışımı karıştırarak yavaş yavaş çorbaya ilave edin ve ocağınızı kapatın.
- 6Çorbanızı servis tabağına aldıktan sonra isteğe göre süsleyip servis edebilirsiniz.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Erkan Kıyıcıoğlu
Yiyecek ve İçecek Hizmetleri Öğretmeni
0.0
0 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?