- Tarifler
- Çorba Tarifleri
- Patatesli Pırasa Çorbası Tarifi
Tarif
Patatesli Pırasa Çorbası Tarifi
Pırasanın en taze olduğu mevsime giriş yapmışken sağlıklı ve bir o kadar lezzetli Patatesli Pırasa Çorbasını mutlaka denemelisiniz. 😊 Patatesli Pırasa çorbası tarifi nasıl yapılır?
45 Dakika
8-10 Kişilik
Çorba Tarifleri
Tencere
Paylaş
- 32B
- 143
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
600 g pırasa
60 ml zeytinyağı
500 g patates
3 diş sarımsak
1.5 litre kemik suyu veya sebze suyu
1/4 adet meksika biberi
tuz ve karabiber
Nasıl Yapılır?
- 1Pırasaların beyaz kısımları ince ince doğranır ve zeytinyağında sotelenir. Ardından patates ve sarımsaklar ilave edilir.
- 2Kemik suyu veya sebze suyu eklenerek orta yüksek ateşte kaynamaya bırakılır.
- 3Kaynamaya yakın meksika biberi, tuz ve karabiber eklenerek bir taşım daha kaynatılır.
- 4Pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar el blenderından çekilir. Sıcak olarak servis edilir.
Püf Noktası
*Pırasanın sadece beyaz kısımları kullanılır.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
4.4
5 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Çorba Tarifleri
Yorumlar (2)
Pırasa lifli bir sebze olduğu için süzgeçten geçirdikten sonra çorba çok suulu kalıyor. Süzmeyince çocuklar yemiyor 😂 ama genel lezzet olarak harika bir tarif pişirirken bir tutam tarhun attım lezzet bambaşka bir yere çıktı. Tarif için teşekkür ederim.
Uzman Oytun Dağlı bu yorumu beğendi