- Tarifler
- Çorba Tarifleri
- Fırınlanmış Domates Çorbası Tarifi
Tarif
Fırınlanmış Domates Çorbası Tarifi
Türk usulü fırınlanmış domates çorbası tarifi nasıl yapılır? Fırında közlenmiş mis gibi domates çorbası yapmanın püf noktaları nelerdir?
60 Dakika
4-6 Kişilik
Çorba Tarifleri
Tencere
Paylaş
- 37B
- 91
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
2 kg olgun domates
1 adet büyük boy kuru soğan
2-3 diş sarımsak
1-2 dal taze kekik ve taze biberiye
10 g toz şeker
15-20 ml zeytinyağı
25 g un
1,1 buçuk litre et suyu
Nasıl Yapılır?
- 1Domatesleri yıkayın ve kalın daireler halinde doğrayın. Soğanı halka şeklinde doğrayın, sarımsak, taze kekik, taze biberiye, toz şeker ve zeytinyağı ilavesi yaparak domateslerle karıştırın.
- 2Karışımı fırın tepsisine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180°C'de her 10 dakikada bir karıştırarak yaklaşık 40 dk fırınlayın. (domateslerin kenarları karamelize olana kadar)
- 3Tencerede tereyağını eritin, unu ilave edin ve kokusu gidene kadar kavurun. Daha sonra üzerine et suyunu ekleyin ve karıştırarak kaynatın.
- 4Fırın tepsisindeki malzemelerden taze kekik ve biberiyeyi çıkarın ve tüm malzemeyi çorbaya ilave edin. Devamlı karıştırarak 15 dk pişirin. Kıvamına göre sıcak et suyu ilavesi yapabilirsiniz.
- 5Pişen çorbanızı blenderdan geçirin. Tercihen üzerini kruton ekmek, kaşar peyniri veya krema ile süsleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Erkan Kıyıcıoğlu
Yiyecek ve İçecek Hizmetleri Öğretmeni
5.0
2 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Çorba Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.