- Tarifler
- Çorba Tarifleri
- Geleneksel Düğün Çorbası Tarifi
Tarif
Geleneksel Düğün Çorbası Tarifi
Geleneksel lezzetlerden düğün çorbası nasıl yapılır? Düğün çorbası tarifi yapmanın püf noktaları nelerdir? Terbiyeli düğün çorbası için hemen tıklayın.
150 Dakika
6-8 Kişilik
Çorba Tarifleri
Tencere
Paylaş
- 69B
- 84
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1 kg kuzu gerdan
3 l su
140 g un
20 g sıvı yağ
bouguet garni (aromalı sebze demeti)
mire poix (iri küp kesim)
Terbiyesi için:
2 adet yumurta sarısı
1/3 adet limon suyu
tuz
Üzeri için:
10 g kırmızı toz biber
Nasıl Yapılır?
- 1Kuzu gerdan blanch edilir (pişecek ürünün renginin ve görüntüsünün kaybolmaması için sıcak sudan soğuk suya yapılan şoklama tekniği), 3 lt su, bouguet garni, mirpua ile birlikte kısık ateşte 2 saat pişirilir, su azalınca sıcak su ilave edilir.
- 2Gerdanlar sudan alınır ayrı bir tencereye süzdürülür.
- 3Gerdan etleri didiklenerek ayıklanır ve et suyunun içerisine bırakılır.
- 4Ayrı bir tencerede 70 gr tereyağı ve 20 gr sıvı yağ eritilir, üzerine un ilave edilir altın sarısı oluncaya kadar kavrulur. Ocaktan alınır üzerine soğuk süt ilave edilip çırpma teli ile çırpılır, üzerine et ve et suyu ilave edilir.
- 5Tekrar ocağa alınır ve nazikçe karıştırılarak kaynatılır.
- 6Derin bir kasede yoğurt, yumurta sarısı ve limon suyu çırpılır.
- 7Çorbanın ¼ yoğurt karışımı ile temperlenir tuz ilave edilir ve karıştırılarak kaynatılır.
- 8Üzeri için bir tavada tereyağı eritilir üzerine toz kırmızı biber ilave edilir 10-15 sn. kavrulur servis esnasında çorbanın üzerine dökülür.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Erkan Kıyıcıoğlu
Yiyecek ve İçecek Hizmetleri Öğretmeni
5.0
1 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?