Kısık Ateş
Tarif

Geleneksel Düğün Çorbası Tarifi

Geleneksel lezzetlerden düğün çorbası nasıl yapılır? Düğün çorbası tarifi yapmanın püf noktaları nelerdir? Terbiyeli düğün çorbası için hemen tıklayın.
150 Dakika
6-8 Kişilik
Çorba Tarifleri
Tencere
Geleneksel Düğün Çorbası Tarifi
Paylaş
  • 69B
  • 84
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1 kg kuzu gerdan
3 l su
140 g un
70 g Pınar Tereyağı
Pınar
20 g sıvı yağ
bouguet garni (aromalı sebze demeti)
mire poix (iri küp kesim)
250 ml Pınar Süt
Pınar
Terbiyesi için:
40 g Pınar Yoğurt
Pınar
2 adet yumurta sarısı
1/3 adet limon suyu
tuz
Üzeri için:
25 g Pınar Tereyağı
Pınar
10 g kırmızı toz biber

Nasıl Yapılır?

  • Kuzu gerdan blanch edilir (pişecek ürünün renginin ve görüntüsünün kaybolmaması için sıcak sudan soğuk suya yapılan şoklama tekniği), 3 lt su, bouguet garni, mirpua ile birlikte kısık ateşte 2 saat pişirilir, su azalınca sıcak su ilave edilir.
  • Gerdanlar sudan alınır ayrı bir tencereye süzdürülür.
  • Gerdan etleri didiklenerek ayıklanır ve et suyunun içerisine bırakılır.
  • Ayrı bir tencerede 70 gr tereyağı ve 20 gr sıvı yağ eritilir, üzerine un ilave edilir altın sarısı oluncaya kadar kavrulur. Ocaktan alınır üzerine soğuk süt ilave edilip çırpma teli ile çırpılır, üzerine et ve et suyu ilave edilir.
  • Tekrar ocağa alınır ve nazikçe karıştırılarak kaynatılır.
  • Derin bir kasede yoğurt, yumurta sarısı ve limon suyu çırpılır.
  • Çorbanın ¼ yoğurt karışımı ile temperlenir tuz ilave edilir ve karıştırılarak kaynatılır.
  • Üzeri için bir tavada tereyağı eritilir üzerine toz kırmızı biber ilave edilir 10-15 sn. kavrulur servis esnasında çorbanın üzerine dökülür.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Erkan Kıyıcıoğlu
Erkan Kıyıcıoğlu
Yiyecek ve İçecek Hizmetleri Öğretmeni
5.0
1 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Çorba Tarifleri

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Kabak Çorbası Tarifi
35 Dakika
4-6 Kişilik
42B Görüntüleme
Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
Kremalı Kuşkonmaz Çorbası Tarifi
12B Görüntüleme
Erkan Kıyıcıoğlu
Erkan Kıyıcıoğlu
Yiyecek ve İçecek Hizmetleri Öğretmeni
Mercimek Çorbası Tarifi
70 Dakika
8-10 Kişilik
438B Görüntüleme

Yorumlar (2)

aylin özbayhan
· 22.12.2021

Tarif içeriğinde yumurta yazmıyor,kaç yumurta kullanılacak?Bir de süt koymadan da yapılabilir mi?teşekkürler

Uzman Erkan Kıyıcıoğlu bu yorumu beğendi
Erkan Kıyıcıoğlu

Merhaba, malzeme listesi güncellenmiştir. Birebir uygulamanı öneririm. Teşekkürler.