- Tarifler
- Çorba Tarifleri
- Tarhana Çorbası Tarifi
Tarif
Tarhana Çorbası Tarifi
Geleneksel lezzetlerden tarhana çorbası tarifi... Tarhana çorbası nasıl yapılır?
40 Dakika
6-8 Kişilik
Çorba Tarifleri
Tencere
Paylaş
- 480B
- 103
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
200 g toz kırmızı tarhana
3 l et suyu
40 g domates salçası
20 g biber salçası
15 g tuz
Nasıl Yapılır?
- 1Tencerede tereyağını eritin ardından toz tarhana ilave edin ve 2 dk. kavurun.
- 2Daha sonra domates ve biber salçalarını ilave edin ve 1-2 dk. daha kavurun.
- 3Son olarak üzerine soğuk et suyunu karıştırarak ilave edin ve topaklanmasını önlemek için sürekli karıştırmaya özen gösterin.
- 4Tercih ettiğiniz miktarda tuz ilave edin. Kaynayıp kıvam aldıktan sonra sıcak olarak servis edin.
Püf Noktası
- Tuz oranını isteğe göre belirleyebilirsiniz.
- İsteğe bağlı olarak süzdürülüp servis edebilirsiniz.
- Tarhana kavrulurken 1 diş sarımsak rendesi ilave edebilirsiniz.
- Salça kavrulurken içerisine rende domates koyabilirsiniz.
- Kıymalı hazırlanacak ise 100 g dana kıymasını önce tereyağı ile kavurup daha sonra salçayı ilave edebilirsiniz.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Erkan Kıyıcıoğlu
Yiyecek ve İçecek Hizmetleri Öğretmeni
3.7
3 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?