Kısık Ateş
Tarif

Sebze Çorbası Tarifi

Pratik ve çok lezzetli sebze çorbası tarifi nasıl yapılır? Kış aylarının vazgeçilmezi nefis sebze çorbası yapmanın püf noktaları nelerdir?
40 Dakika
4-6 Kişilik
Çorba Tarifleri
Tencere
approved
Bu tarif Kısık Ateş tarafından onaylanmıştır.
Sebze Çorbası Tarifi
approved
Paylaş
  • 78B
  • 97
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
55 ml zeytinyağı
1 adet kuru soğan
1 adet patates
1 adet yeşil kabak
2 adet kırmızı kapya biber
2 diş sarımsak
1.2 l kaynar su
40 g haşlanmış konserve mısır
15 g Pınar Tereyağı
Pınar
10 g un
240 ml Pınar Süt
Pınar
tuz&karabiber

Nasıl Yapılır?

  • Sebzelerin hepsini küçük küçük doğruyoruz.
  • Zeytinyağı tencereye alıp önce soğanı kavuruyoruz. Ardından patates, kabak, biber ve sarımsağı ekleyip 5 dakika kavurmaya devam ediyoruz.
  • Kavrulan sebzelere suyunu ilave ediyoruz ve kaynayana kadar yüksek ateşte kaynadıktan sonra kısık ateşte sebzeler yumuşayana kadar pişiriyoruz. Yumuşayan sebzeleri ocağı kapatıp blender’dan geçiriyoruz ve tekrar kısık ateşe koyuyoruz içine mısırları ilave ediyoruz.
  • Diğer tarafta tereyağını eritiyoruz ve unu ekleyip karıştırıyoruz. Üzerine sütü ekleyip topaklanmaması için hemen karıştırıyoruz. Karışımı çorbaya yavaş yavaş ilave ediyoruz ve karıştırıp 5 dk. kaynamaya bırakıyoruz.
  • Yeteri kadar tuz ve karabiberle lezzetlendiriyoruz.
  • Çorbamız servise hazırdır, dilerseniz üzerini dereotu ile süsleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Betül Kara
5.0
5 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Çorba Tarifleri

Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
Zencefilli Havuç Çorbası Tarifi
95B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Kestane Çorbası Tarifi
30 Dakika
4-6 Kişilik
35B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Havuç Çorbası Tarifi
35 Dakika
4-6 Kişilik
26B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.