- Tarifler
- Çorba Tarifleri
- Kestane Çorbası Tarifi
Tarif
Kestane Çorbası Tarifi
Kremalı kestane çorbası, sonbahar ve kış aylarının vazgeçilmez sıcak ve rahatlatıcı çorbalarından biridir. Kestane çorbası tarifi nasıl yapılır? İşte adım adım kestane çorbası tarifi ve püf noktaları!
30 Dakika
4-6 Kişilik
Çorba Tarifleri
Tencere
Paylaş
- 35B
- 113
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
150 g kestane
50 ml zeytinyağı
1 adet kuru soğan
1 dal taze biberiye
deniz tuzu
öğütülmüş karabiber
1 litre sıcak tavuk suyu
800 ml sıcak su
1 tutam limon kabuğu rendesi
Nasıl Yapılır?
- 1Orta boy bir tencereye su ve bir miktar tuz koyup kaynatın. Çizilmiş kestaneleri bu suda 8-10 dakika haşlayın ve kabuklarını soyun.
- 2Geniş bir tencerede zeytinyağı ve tereyağını eritin, yemeklik doğradığınız soğanları hafif kavurun. Soyulmuş kestaneleri ve taze biberiye dalını da ekleyip tuz ve öğütülmüş karabiberle lezzetlendirin.
- 3Kavrulan kestanelere sıcak tavuk suyu ve suyu ekledikten sonra kapağı kapalı şekilde kaynamaya bırakın.
- 4Ardından limon kabuğu rendesi ve krema ilave edip karıştırın. Bu aşamada tekrar tuz ayarını kontrol edebilirsiniz.
- 5Hazır olan çorbanın içinden biberiye dalını alın, bir blender yardımıyla pürüzsüz kıvam alana kadar çekin. Çorbanızın kıvamını sıcak tavuk suyu veya su ekleyerek daha sıvı hale getirebilirsiniz.
- 6Güzel bir çorba kasesinde sıcak olarak servis edin.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Kısık Ateş
Moderatör
4.8
4 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Çorba Tarifleri
Özden Yılmaz
Beykent Üniversitesi Öğretim Görevlisi - Gastromedya/Gourmet&Styling Kurucu Ortağı
40 Dakika
4-6 Kişilik