- Tarifler
- Hamur İşi Tarifleri
- Sebzeli Galette Tarifi
Paylaş
- 15B
- 109
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
350 g un
8 g tuz
Üzerine Sürmek için:
zeytinyağı
taze biberiye
İç Harcı için:
1 adet kabak
1 adet kapya biber
3 adet mantar
1 adet yumurta sarısı
mavi haşhaş
kabak çekirdeği içi
Nasıl Yapılır?
- 1Galette hamuru için tüm malzemeleri karıştırıp toparlanana kadar yoğurunuz. Hazır olan hamuru streç filme sarıp 1 saat buzdolabında dinlendiriniz.
- 2Dinlenen hamuru yuvarlak şekilde açınız. Hamurun üzerine zeytinyağı ve biberiyeli karışımı yayınız.
- 3Daha sonra dilimlenmiş kabak, biber, mantar ve kaşar peynirini dizip tuz serpiniz. (Zeytinyağlı biberiyeli karışımı da sürebilirsiniz.)
- 4İç malzemesini koyduğunuz hamuru kenarlarından kıvırıp şekil veriniz.
- 5Şekil verdiğiniz hamurun üzerine yumurta sarısı sürünüz. Dilerseniz haşhaş ve kabak çekirdeği içi serpiniz.
- 6Yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirip, önceden ısıtılmış 180°C fırında yaklaşık 20-25 dk. pişiriniz.
Püf Noktası
*Kaşar peyniri yerine mozzarella kullanabilirsiniz.