- Tarifler
- Hamur İşi Tarifleri
- Pişi Tarifi
Tarif
Pişi Tarifi
Pişi, Anadolu’nun farklı yerlerinde farklı isimlerle karşımıza çıkan ama her şekilde lezzetine doyum olmayan bir hamur işidir. Pişi tarifi nasıl yapılır?
45 Dakika
8-10 Kişilik
Hamur İşi Tarifleri
Kızartma
Paylaş
- 105B
- 189
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
Nasıl Yapılır?
- 1Yaş mayayı ılık su, süt, toz şeker ve tuz ile karıştırın.
- 2Unu azar azar ekleyip karıştırmaya devam edin. Hamur toparlanmaya başlayınca pürüzsüz kıvam elde edene kadar yoğurun.
- 3Üzerini temiz bir bezle kapatarak mayalanması için 1 saat dinlendirin.
- 4Hamurun mayalanma işlemi bittikten sonra kızartmalık sıvı yağını bir tavada kızdırın.
- 5Ellerinizi hafif bir şekilde yağlayın ve hamurdan 50’şer gr’lık bezeler koparıp şekil verin.
- 6Yavaşça kızgın yağa bırakarak, pişilerinizin her iki yüzünü de kızartın.
- 7Sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun.
Püf Noktası
*Hamurları kızartma işlemi öncesinde de dinlendirmeye dikkat edin.
*Hamurun elinize yapışmaması için; ellerinizi hafif bir şekilde yağladıktan sonra şekil verin ve kızartın.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Kısık Ateş
Moderatör
4.9
8 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?