Kısık Ateş
Tarif

Bazlama Tarifi

Zennup1844 restorana ait nefis bir bazlama tarifi ile karşınızdayız! 🤩😋 Sizler de bazlama nasıl yapılır, bazlama yapmanın püf noktaları nelerdir merak ediyorsanız hiç vakit kaybetmeden videomuza tıklayın!
100 Dakika
8-10 Kişilik
Hamur İşi Tarifleri
Tava
Paylaş
  • 34B
  • 133
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
20 g yaş maya
1 kg beyaz un
750 ml su
2 adet yumurta sarısı
50 g toz şeker
20 g tuz

Nasıl Yapılır?

  • Yarım bardak suda mayayı karıştırarak aktif hale gelmesini sağlayın.
  • Bir hamur yoğurma makinesine unu aktarın, üzerine suyun yarısını ekleyip yoğurma işlemine başlayın.
  • Birkaç dakika sonra, 2 adet yumurta sarısı ve toz şekeri ilave edip yoğurma işlemini sürdürün.
  • 1 dakika sonra, azar azar aktif hale gelen mayalı suyu ve tuzu ekleyin. Hamurun pürüzsüz kıvam alması için toplamda 10-12 dakika yoğurmak yeterli olacaktır.
  • Pürüzsüz kıvam alan hamuru, hafif unlanmış bir kaba alın. Üzerini streç filmle kapatıp 1 saat oda sıcaklığında mayalandırın.
  • Mayalanan hamurdan ortalama 250 g ağırlığında parçalar koparın. Her bir hamur parçasını hafif unlayarak parmak uçlarınızla basarak açın. (yarım cm’den biraz kalın olacak)
  • Daha sonra unlanmış bir tepside ortalama 45 dakika daha dinlendirin.
  • Dinlenen bazlama hamurlarını önceden ısıtılmış yağsız bir tavada ve kısık ateşte kızarana kadar arkalı önlü pişirin.

Püf Noktası

*Tarif videomuza Kısık Ateş Tv YouTube kanalımızdan ulaşabilirsiniz.
*Tuz ve toz şeker oranını tercihinize göre arttırıp azaltabilirsiniz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
5.0
3 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Hamur İşi Tarifleri

Aç Gezenler
Aç Gezenler
AG Creative
Dereotlu Poğaça Tarifi
45 Dakika
8-10 Kişilik
30B Görüntüleme
İlhami Suat Aslan
İlhami Suat Aslan
Alfa Pastacılık Yağları Demo Şefi
Susamlı Tuzlu Ekler Tarifi
65 Dakika
4-6 Kişilik
11B Görüntüleme
Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
Çörek Otlu Sosisli Milföy Tarifi
11B Görüntüleme

Yorumlar (6)

Gülçin Kaya
· 09.03.2021

Muhteşem bir reçete❤️

Uzman Kısık Ateş bu yorumu beğendi
Kısık Ateş
· 09.03.2021

😍

Can Deniz
· 09.03.2021

Yumurtasız denedim harika sonuç. Teşekkürler ustam

Uzman Kısık Ateş bu yorumu beğendi
Kısık Ateş
· 10.03.2021

Ellerinize sağlık, afiyet olsun! 👏👏😅🤩

DilrubaYurdum
· 13.11.2021

Bnde yaptım tarıfınız harıka. Tesekkurler haram

Uzman Kısık Ateş bu yorumu beğendi
Kısık Ateş
· 13.11.2021

Ellerinize sağlık 🙏🙏