- Tarifler
- Hamur İşi Tarifleri
- Bazlama Tarifi
Tarif
Bazlama Tarifi
Zennup1844 restorana ait nefis bir bazlama tarifi ile karşınızdayız! 🤩😋 Sizler de bazlama nasıl yapılır, bazlama yapmanın püf noktaları nelerdir merak ediyorsanız hiç vakit kaybetmeden videomuza tıklayın!
100 Dakika
8-10 Kişilik
Hamur İşi Tarifleri
Tava
Paylaş
- 34B
- 133
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
20 g yaş maya
1 kg beyaz un
750 ml su
2 adet yumurta sarısı
50 g toz şeker
20 g tuz
Nasıl Yapılır?
- 1Yarım bardak suda mayayı karıştırarak aktif hale gelmesini sağlayın.
- 2Bir hamur yoğurma makinesine unu aktarın, üzerine suyun yarısını ekleyip yoğurma işlemine başlayın.
- 3Birkaç dakika sonra, 2 adet yumurta sarısı ve toz şekeri ilave edip yoğurma işlemini sürdürün.
- 41 dakika sonra, azar azar aktif hale gelen mayalı suyu ve tuzu ekleyin. Hamurun pürüzsüz kıvam alması için toplamda 10-12 dakika yoğurmak yeterli olacaktır.
- 5Pürüzsüz kıvam alan hamuru, hafif unlanmış bir kaba alın. Üzerini streç filmle kapatıp 1 saat oda sıcaklığında mayalandırın.
- 6Mayalanan hamurdan ortalama 250 g ağırlığında parçalar koparın. Her bir hamur parçasını hafif unlayarak parmak uçlarınızla basarak açın. (yarım cm’den biraz kalın olacak)
- 7Daha sonra unlanmış bir tepside ortalama 45 dakika daha dinlendirin.
- 8Dinlenen bazlama hamurlarını önceden ısıtılmış yağsız bir tavada ve kısık ateşte kızarana kadar arkalı önlü pişirin.
Püf Noktası
*Tarif videomuza Kısık Ateş Tv YouTube kanalımızdan ulaşabilirsiniz.
*Tuz ve toz şeker oranını tercihinize göre arttırıp azaltabilirsiniz.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Kısık Ateş
Moderatör
5.0
3 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?