- Tarifler
- Hamur İşi Tarifleri
- Dereotlu Poğaça Tarifi
Tarif
Dereotlu Poğaça Tarifi
Evlerin yanı sıra fırınların da vazgeçilmez poğaçası: Ev yapımı dereotlu ve peynirli poğaça tarifi nasıl yapılır?
45 Dakika
8-10 Kişilik
Hamur İşi Tarifleri
Fırın
Paylaş
- 30B
- 33
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
500 g un
10 g tuz
5 g toz şeker
10 g kabartma tozu
2 adet yumurta
125 ml sıvı yağ
1/2 demet dereotu
üzerine sürmek için 2 adet yumurta sarısı
Nasıl Yapılır?
- 1Elenmiş un, tuz, şeker ve kabartma tozunu bir kaba alın.
- 2Üzerine 2 adet yumurta, sıvı yağ ve yoğurdu ekleyip yoğurmaya başlayın.
- 3Son olarak ince kıyılmış dereotunu ekleyip hamuru son kez toparlayın.
- 4Ele yapışmayan bir hamur elde ettiğinizde hamurdan bir parça kopartıp avuç içinizde yuvarlayın.
- 5Ardından tezgaha alarak daire şeklinde açın ve orta kısmına tercihen beyaz peynir yerleştirerek hamurun uç kısımlarını katlayın. Tüm hamur bitene kadar aynı işlemleri tekrarlayın.
- 6Yumurta sarılarını fırça yardımı ile poğaçaların üzerine sürün. Önceden ısıtılmış 180°C fırında 20-25 dakika kontrollü pişirin.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Aç Gezenler
AG Creative
5.0
2 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?