- Tarifler
- Hamur İşi Tarifleri
- Elmalı Tarçınlı Babka Tarifi
Tarif
Elmalı Tarçınlı Babka Tarifi
Belarus ve Polonya'ya özgü çok tatlı bir lezzet olan Babka, en geleneksel haliyle içi tarçın, elma, çikolata gibi dolgularla sarılmış bir mayalı kek. Enfes hamuru ve elma dolgusu ile unutulmaz bir Babka tarifi yapmaya hazır mısınız? Meşhur Babka çöreği nasıl yapılır? Klasik çikolatalı Babka tarifine harika bir alternatif olacak, ev yapımı elmalı tarçınlı Babka tarifi yapmanın püf noktaları nelerdir?
Paylaş
- 11B
- 55
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
Hamuru için:
8 g kuru maya
400 g un
40 g toz şeker
1 adet yumurta
İç Dolgu Harcı için:
3 adet orta boy elma
5-6 damla limon suyu
İçine Sürmek için:
150 g esmer şeker
30 g un
5 g toz tarçın
5 ml vanilya özütü
1 adet büyük boy yumurta beyazı
Üzerine Sürmek için:
1 adet yumurta beyazı
Crumble Hamuru için:
50 g esmer şeker
50 g un
Nasıl Yapılır?
- 1Hamuru için: Sütü ılık olacak şekilde ısıtın ve içine kuru mayayı ekleyerek karıştırıp kenara alın.
- 2Un, toz şeker ve yumurtayı karıştırma kabına alın. Mayalı sütü ekleyerek mikserin palet ucu ile karıştırmaya başlayın. Bu sırada tereyağını bir cezvede eritin.
- 3Hamur toparlanmaya başladığında erittiğiniz tereyağın yarısını hamurun üzerine dökerek karıştırmaya devam edin. Hamur yağı çektiğinde kalan tereyağını da ekleyin. Yağı tamamen çektiğinde mikseri kapatın ve hamuru, hafifçe yağladığınız temiz bir kaba alarak üzerini streçleyin.
- 4İç Dolgu Harcı için: Tereyağını tavada eritin. Elmaları dilimleyin ve tereyağında 2-3 dakika çevirerek yumuşatın, altını kapatın. Üzerine 5-6 damla limon sıkıp karıştırın ve kenara alın.
- 5Fırını 175°C’ye ayarlayın.
- 6Hamuru unladığınız tezgaha alın ve dikdörtgen şeklinde açın. İçine sürmek için esmer şeker, un, toz tarçın, vanilya özütü ve yumurta beyazını bir kasede karıştırın. Bu şekerli karışımı hamurun üzerine yayın ve elmaları da yayıp rulo haline getirin. Yağlı kağıtla kapladığınız dikdörtgen kalıba alın ve hamurun üzerine yumurta beyazı sürün.
- 7Crumble Hamuru için: Soğuk tereyağı, esmer şeker ve unu parmak ucunuzla güzelce karıştırın. Hazır olan crumble’ı hamurun üzerine serpiştirin ve fırına verin.
- 8Yaklaşık 60 dakika 175°C fırında pişirin. Oda ısısına geldikten sonra dilimleyerek servis edebilirsiniz.
Püf Noktası
*Tarif videoma, Kısık Ateş TV (YouTube) kanalından ulaşabilirsiniz.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay
Pasta Şefi & Dijital İçerik Üreticisi
5.0
5 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?