- Tarifler
- Hamur İşi Tarifleri
- Yaban Mersinli Scones Tarifi
Tarif
Yaban Mersinli Scones Tarifi
İngiliz Çöreği: Scones, İngiliz mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Genellikle çay saati veya kahvaltı sofralarının baş tacı olan bu atıştırmalık, hafif ve gevrek bir hamur yapısına sahiptir. Scones tarifi oldukça basit ve lezzetlidir. Peki, orijinal scones tarifi ve hamuru nasıl yapılır? Yaban mersinli scones için gerekli malzemeler nelerdir? Tüm detaylarıyla işte karşınızda tam ölçülü scones lezzeti…
Paylaş
- 7B
- 43
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
90 g toz şeker
1 adet limon kabuğu rendesi
280 g un
10 g kabartma tozu
2 g tuz
1 adet büyük boy yumurta
5 ml vanilya özütü
200 g yaban mersini
Nasıl Yapılır?
- 1Toz şeker ve limon kabuğu rendesini geniş bir karıştırma kabına alarak karıştırın.
- 2Un, kabartma tozu ve tuzu da ekleyip, karıştırın.
- 3Küp küp kestiğiniz soğuk tereyağını ilave edin ve kum gibi olana kadar hızlıca parmak uçlarınızla yoğurun.
- 4Krema, yumurta ve vanilya özütünü bir bardakta karıştırıp, kuru karışıma ekleyin. Hızlıca yoğurup malzemeleri birleştirin.
- 5Yaban mersinini de ekleyip hamura dağılmasını sağlayın ve tezgaha alıp daire şeklinde ve 2-3 parmak kalınlığında olacak şekilde hamuru şekillendirin.
- 6Üçgen şekillerde kesip, tepsiye dizin ve yarım saat buzdolabında bekletin.
- 7Fırını 200°C’de ısıtın.
- 8Scone’ların üzerine krema sürüp, önceden ısıtılmış 200°C fırında 25-30 dakika kadar pişirin.
- 9Fırından alıp oda ısısında soğuyana kadar dinlendirin.
- 10Servis önerisi: Biraz pudra şekeri ve limon suyunu çırparak glaze hazırlayıp, üzerine dökerek servis edebilirsiniz.
Püf Noktası
*Tarif videoma, Kısık Ateş TV (YouTube) kanalından ulaşabilirsiniz.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay
Pasta Şefi & Dijital İçerik Üreticisi
4.6
5 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Hamur İşi Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.