- Tarifler
- Hamur İşi Tarifleri
- Focaccia Ekmeği Tarifi
Tarif
Focaccia Ekmeği Tarifi
Focaccia, fırında pişmiş pizzaya benzer bir İtalyan ekmeğidir. Pek çok öğünün yanında veya sandviç ekmeği olarak kullanılabilir. Lezzetli foccia tarifi nasıl yapılır?
130 Dakika
6-8 Kişilik
Hamur İşi Tarifleri
Fırın
Paylaş
- 19B
- 68
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
20 g yaş maya
10 g toz şeker
550 ml ılık su
900 g un
250 ml zeytinyağı
5 g tuz
İç Harcı için:
2 diş sarımsak
5 dal taze kekik
75 g dilimlenmiş siyah zeytin
75 g dilimlenmiş yeşil zeytin
Üzeri için:
1 adet kırmızı soğan
5-6 adet çeri domates
1-2 tutam deniz tuzu
zeytinyağı
Nasıl Yapılır?
- 1Yaş maya, toz şeker ve suyu küçük bir karıştırma kabının içerisinde çırpınve maya aktive olması için 5 dakika bekletin.
- 2Geniş bir karıştırma kabı içerisine unu ekleyin ve orta kısmını havuz gibi açın.
- 3Hazırladığınız mayalı suyu unun ortasına dökün.
- 4Üzerine zeytinyağını ekleyip çatalla beraber kurularla sıvıları çırpın.
- 5Maya ve un iyice karıştırıldığı andan itibaren kenarlarından tuzu serpiştirin ve karıştırın.
- 6Yeteri kadar karıştırdıktan sonra hamuru tezgahın üzerine alın ve elinizle hamuru yaklaşık 10 dakika boyunca güzelce yoğurun. Yoğurma işlemi bittikten sonra hamur yumuşak ve tepki verir bir kıvamda olmalı.
- 7Hamurunuzu elinizle yuvarlak bir top şekline getirin.
- 8İlk karıştırma işlemine başladığınız kabınızın içerisini zeytinyağı ile yağlayın, hamurunuzu içerisine koyun ve streç film ile hamura değmeden, sıkıca hava almayacak şekilde ağzını kapatın.
- 9Yaklaşık 1 saat 15 dakika mayalanmaya bırakın.
- 10Mayalanan hamuru tekrar tezgaha alın ve mayanın gazını almak için ikinci bir tur iyice yoğurun.
- 11İç Harcı için: Sarımsakları rendeleyin. Taze kekiğin yapraklarını ayıklayın ve yoğurdununuz hamurun içine ekleyin. Dilimlenmiş siyah ve yeşil zeytini de ekleyin. Tekrar hamurunuzu bir tur daha yoğurun. Kilitli bir kek kalıbınıza hamurunuzu yerleştirin. Üzerine bir parça zeytinyağı ilavesi yaptıktan sonra elinizle kalıbın içerisine güzelce yayın. Parmaklarınızla üzerine bastırın.
- 12Üzerini süslemek için dilimlenmişkırmızı soğan, ikiye bölünmüş çeri domatesleri yerleştirin. Son olarak bir iki tutam deniz tuzu serpiştirin. Fırına atmadan önce de azıcık zeytinyağı gezdirin. Üzerine temiz bir bez örtüp 15-20 dakika tepside mayalandırın. Bu işlem bittikten sonra önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dakika pişirin.
- 13Süresi dolan pişmiş ekmeği kalıbından çıkarıp bir telin üzerinde dinlendirin. Dilerseniz bu aşamada üzerine sarımsaklı yağ sürebilirsiniz. Ardından dilimleyerek servis edin.
Püf Noktası
*Mayanın daha rahat aktive olması için suyun oda sıcaklığında olması oldukça önemlidir.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Elif Çıtak
Şef
5.0
2 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Hamur İşi Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.