- Tarifler
- Hamur İşi Tarifleri
- Sakallı Poğaça Tarifi
Tarif
Sakallı Poğaça Tarifi
Herkesin iştahını kabartan nefis bir atıştırmalık veya kahvaltılık seçeneği olan sakallı poğaça tarifi! Yumuşacık hamuru ve içindeki lezzetli peynir dolgusuyla tam bir lezzet şöleni sunuyor. Peki, sakallı poğaça tarifi nasıl yapılır? Mayalı poğaça için hangi malzemeler gereklidir? Sakallı poğaçanın iç dolgusunda ne kullanılır? Eğer bu soruların cevaplarını merak ediyorsanız, tam ölçülü pastane usulü sakallı poğaça tarifimize göz atmayı unutmayın.
Paylaş
- 9B
- 38
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
Hamuru için:
80 ml ılık su
10 g instant maya
40 g toz şeker
80 ml sıvı yağ
2 adet yumurta akı
500 g un
1-2 tutam tuz
İç Dolgu ve Kenarları için:
1/2 demet maydanoz
Üzeri için:
2 adet yumurta sarısı
Nasıl Yapılır?
- 1Ilık suyu ve sütü bir karıştırma kabına alın. Üzerine mayayı ve toz şekeri ekleyip iyice karıştırın.
- 2Sıvı yağı ve yumurta aklarını ekleyin ve karıştırın. Ardından oda sıcaklığındaki tereyağını da karışıma ekleyin ve iyice karıştırın.
- 3Unun çoğunluğunu kontrollü olarak ekleyin. Tuzu ilave edin ve spatula ile karıştırın. Yumuşak bir kıvam elde etmelisiniz. Hamur toparlanmaya başladığında, unlanmış bir tezgahta 2-3 dakika kadar yoğurun.
- 4Yoğurduğunuz hamuru temiz bir kaba alıp, üzerini streç filmle kapatın ve 1 saat kadar mayalanmaya bırakın.
- 5Hamur mayalandıktan sonra havasını alın ve unlanmış tezgaha koyarak tekrar yoğurun. Hamura yuvarlak bir form verin.
- 6Hamuru 2 eşit parçaya ayırın ve ince uzun şeritler oluşturun. Bu şeritleri eşit parçalara bölün ve toplamda 22 adet beze elde edin.
- 7Bezeleri yuvarlayıp yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin. Üzerlerini temiz bir bezle örtün ve 10 dakika boyunca tepsi mayası için bekleyin.
- 8Yumurta sarısını bir miktar sütle açarak bir fırça yardımıyla poğaçaların üzerine sürün.
- 9Önceden ısıtılmış fırında, alt üst ayarda, 180°C'de yaklaşık 25-30 dakika pişirin.
- 10Pişen poğaçaları fırından çıkarıp tepsinin üzerine bir bez örtün ve 10-15 dakika kadar dinlendirin.
- 11İç Dolgusu için, labne peyniri ile beyaz peyniri karıştırın. Poğaçalar oda sıcaklığına geldiğinde, aralarını kesip bu peynir karışımını sürün.
- 12Bir kısmını rendelenmiş kaşar peyniriyle, bir kısmını ince kıyılmış maydanozla kaplayarak poğaçaları servis edin. Afiyet olsun.
Püf Noktası
*Tarif videoma, Kısık Ateş TV (YouTube) kanalından ulaşabilirsiniz.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay
Pasta Şefi & Dijital İçerik Üreticisi
3.8
6 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Hamur İşi Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.