- Tarifler
- Hamur İşi Tarifleri
- Lalanga Tarifi
Tarif
Lalanga Tarifi
Saray mutfağının Ramazan'daki sahur ekmeği, Lalanga tarifi nasıl yapılır? Osmanlı Türkiye'sinde hem ballı tatlı bir yemek olarak hem de peynirli tuzlu bir yemek olarak yenirdi. Lalanga, Türk mutfağında ve Yunan Mutfağı'nda Lalagia olarak varlığını sürdürmektedir.
40 Dakika
4-6 Kişilik
Hamur İşi Tarifleri
Kızartma
Paylaş
- 43B
- 404
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
2 adet yumurta
80 g lor veya kaşar peyniri
350 g un
5 g tuz
100 ml sıvı yağ
Nasıl Yapılır?
- 1Geniş bir kabın içerisine yumurtaları kırın ve çırpmaya başlayın. Üzerine yoğurt ve sütü ilave ederek karıştırın.
- 2Daha sonra lor veya kaşar peyniri ve unu ilave ederek kek kıvamına benzer yoğunlukta bir harç elde edin. (Hafif yapışkan ve akışkan bir harç olması çok normal)
- 3Kızartmak için bir tavaya 100 ml kadar sıvı yağ aktarın ve kızdırın.
- 4Ardından hazırladığınız harcı elinizle veya bir kaşık yardımıyla şekillendirerek orta kalınlıkta bezeler halinde yağa bırakın. 2-3 dakika arkalı önlü kızarana kadar pişirin.
- 5Fazla yağını kağıt havlu üzerinde süzdürdükten sonra servis edebilir, tercihen üzerine bal veya şeker gezdirebilirsiniz. Afiyetler olsun.
Püf Noktası
*Dilerseniz az yağlı tavada yapışmamasına özen göstererek arkalı önlü şekilde de pişirebilirsiniz.
*Hamurun daha tok olması için lor peyniri tercih edin.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Melih Yıldırım
Bi Küçük Meyhane - Kurucu Şefi
5.0
4 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Hamur İşi Tarifleri
Yorumlar (7)
Merhaba. Kek kıvamına geldi ancak normalde yaptığım kek karışımlarında da beze yapacak kadar yoğun bir kıvama ulaşmadı. Un miktarını yaklaşık iki bardağa tamamladım. Peynir olarak kaşar kullandım ve çok az yağ ile tavada yaptım. Kaşarı rendelemiştim baya eridiği için lor daha tok bir karışım sağlayabilir sanırım. Tarif için teşekkürler😊🙏