Kısık Ateş
Tarif

Fındık Kremalı Rulo Börek Tarifi

Fındıklı kremalı rulo börek tarifi nasıl yapılır?
80 Dakika
4-6 Kişilik
Hamur İşi Tarifleri
Fırın
Fındık Kremalı Rulo Börek Tarifi
Paylaş
  • 11B
  • 17
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
900 g un
10 g tuz
80 g toz şeker
270 ml su
10 g kuru maya
20 g Pınar Tereyağı
Pınar
170 g margarin
Fındıklı Harç için:
160 g Pınar Tereyağı
Pınar
150 g toz şeker
200 g toz fındık
3 adet yumurta

Nasıl Yapılır?

  • Un, tuz, şeker, ılık su ve mayayı karıştırın.
  • Oda sıcaklığında tereyağı ekleyerek pürüzsüz bir karışım olana kadar yoğurun.
  • Üzerini örtüp 20 dakika buzdolabında bekletin.
  • Ardından hamuru 30*30 santim genişliğinde açın.
  • Margarini plastik bir torbaya alıp yassılaştırın.
  • Margarini torbadan çıkarıp, hamurun ortasına yerleştirin ve zarf şeklinde katlayın.
  • Hamurun üstünü örtüp 15 dakika buzdolabında bekletin.
  • Hamuru çıkarıp tekrar 2 cm kalınlığında ve 60*30 cm genişliğinde olacak şekilde açın.
  • Bir ucu hamurun üzerine gelecek şekilde katlarken, diğer tarafı da onun üzerine katlayın ve tekrar 15 dakika buzdolabında bekletin.
  • Fındıklı harç için: tereyağını ocağa alın, içerisine şeker, toz fındık ve yumurtaları ekleyip karıştırın.
  • Elde ettiğiniz milföy hamuruna 40*60 cm ebatlarında açın.
  • Hamurun üzerine fındıklı kremayı sürün.
  • Hamurun bir kenarını alıp orta kısmına kadar rulo şeklinde sarın.
  • Karşı kısmı da aynı şekilde sarın ve böylece karşılıklı iki silindir elde edin.
  • Dilimleri 1.5 cm eninde olacak şekilde kesin.
  • Fırın tepsisine hafif üzerilerine bastırarak dizin.
  • Kabarması için 20 dakika bekleyin.
  • Üzerilerine çırpılmış yumurta sürün.
  • Önceden ısıtılmış 210-220 derece olan fırında 10 dakika pişirin.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Elif Çıtak
5.0
1 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Hamur İşi Tarifleri

Pastırmalı Sucuklu Milföy Börek Tarifi
14B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
İngiliz Turtası Tarifi
70 Dakika
6-8 Kişilik
17B Görüntüleme
Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
Çörek Otlu Sosisli Milföy Tarifi
11B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.