- Tarifler
- Hamur İşi Tarifleri
- Fındık Kremalı Rulo Börek Tarifi
Tarif
Fındık Kremalı Rulo Börek Tarifi
Fındıklı kremalı rulo börek tarifi nasıl yapılır?
80 Dakika
4-6 Kişilik
Hamur İşi Tarifleri
Fırın
Paylaş
- 11B
- 17
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
900 g un
10 g tuz
80 g toz şeker
270 ml su
10 g kuru maya
170 g margarin
Fındıklı Harç için:
150 g toz şeker
200 g toz fındık
3 adet yumurta
Nasıl Yapılır?
- 1Un, tuz, şeker, ılık su ve mayayı karıştırın.
- 2Oda sıcaklığında tereyağı ekleyerek pürüzsüz bir karışım olana kadar yoğurun.
- 3Üzerini örtüp 20 dakika buzdolabında bekletin.
- 4Ardından hamuru 30*30 santim genişliğinde açın.
- 5Margarini plastik bir torbaya alıp yassılaştırın.
- 6Margarini torbadan çıkarıp, hamurun ortasına yerleştirin ve zarf şeklinde katlayın.
- 7Hamurun üstünü örtüp 15 dakika buzdolabında bekletin.
- 8Hamuru çıkarıp tekrar 2 cm kalınlığında ve 60*30 cm genişliğinde olacak şekilde açın.
- 9Bir ucu hamurun üzerine gelecek şekilde katlarken, diğer tarafı da onun üzerine katlayın ve tekrar 15 dakika buzdolabında bekletin.
- 10Fındıklı harç için: tereyağını ocağa alın, içerisine şeker, toz fındık ve yumurtaları ekleyip karıştırın.
- 11Elde ettiğiniz milföy hamuruna 40*60 cm ebatlarında açın.
- 12Hamurun üzerine fındıklı kremayı sürün.
- 13Hamurun bir kenarını alıp orta kısmına kadar rulo şeklinde sarın.
- 14Karşı kısmı da aynı şekilde sarın ve böylece karşılıklı iki silindir elde edin.
- 15Dilimleri 1.5 cm eninde olacak şekilde kesin.
- 16Fırın tepsisine hafif üzerilerine bastırarak dizin.
- 17Kabarması için 20 dakika bekleyin.
- 18Üzerilerine çırpılmış yumurta sürün.
- 19Önceden ısıtılmış 210-220 derece olan fırında 10 dakika pişirin.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Elif Çıtak
Şef
5.0
1 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Hamur İşi Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.