- Tarifler
- Hamur İşi Tarifleri
- Haşhaşlı Çörek Tarifi
Tarif
Haşhaşlı Çörek Tarifi
Haşhaşlı çörek, geleneksel Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. İçerisindeki haşhaşın aromasıyla damaklarda iz bırakan bu çörek, yumuşacık dokusu ve katman katman kıvamıyla çay saatlerinin yıldızı olur. Özellikle kahvaltı sofralarında ya da özel günlerde misafirlerinizi etkileyebileceğiniz bu nefis çörek, hem göze hem damağa hitap eden klasik bir tariftir. Bugün sizlerle, çıtır çıtır kenarları ve içini dolduran haşhaş dolgusu ile fark yaratan Haşhaşlı Çörek tarifini paylaşıyoruz. Peki, bu muhteşem lezzet nasıl hazırlanır? İşte tüm detaylarıyla haşhaşlı çörek tarifi!
Paylaş
- 3B
- 31
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
Hamuru için:
240 ml ılık su
20 g toz şeker
10 g instant maya
100 ml sıvı yağ
1 adet yumurta beyazı
730 g un (kontrollü ekleyin)
5 g tuz
İç Harcı için:
250 g haşhaş ezmesi
50 ml sıvı yağ
50 g toz şeker
150 g kırık ceviz içi
Üzeri için:
1 adet büyük boy yumurta sarısı
Nasıl Yapılır?
- 1Ilık su, ılık süt, toz şeker ve instant mayayı stand mikserin kasesine alın. Maya ve şeker tamamen eriyene kadar karıştırın.
- 2Sıvı yağ ve yumurta beyazını ekleyin ve karıştırmaya devam edin.
- 3Mikserin hamur yoğurma aparatını takın. Unun yarısını ve tuzu mikser kasesine ekleyin ve düşük hızda yoğurmaya başlayın.
- 4Yoğurma işlemi sırasında, unu kontrollü bir şekilde kaşık kaşık ekleyin. Hamur ele yapışmayacak kıvama geldiğinde mikseri durdurun.
- 5Hamuru mikserden alıp, hafifçe unlanmış tezgaha koyun. Hamuru 6 eşit parçaya bölün.
- 6Her bir parçayı yoğurarak top haline getirin ve üzerini kapatarak 30 dakika mayalandırın.
- 7Tezgaha un serpin ve mayalanan bezeleri açın.
- 8İç harcı için haşhaş ezmesi, sıvı yağ ve toz şekeri geniş bir kasede iyice karıştırın.
- 9Açtığınız her bezenin üzerine bir fırçayla sıvı yağ sürün. Hazırladığınız haşhaş ezmesi harcını yayın ve üzerine ceviz serpin. Tüm katlar için bu işlemi tekrarlayın.
- 10En üst kata hiçbir şey sürmeden, hamuru yaklaşık 2 parmak genişliğinde şeritler halinde kesin. Her bir şeridi iki ucundan tutarak hafifçe büzün ve yağlı kağıt serili tepsiye dizin. Üzerini kapatıp 30 dakika daha mayalandırın.
- 11Fırını 190°C’ye ısıtın.
- 12Hamurun üzerine, süt ile açtığınız yumurta sarısını sürün. Hamuru bıçakla 3 eşit parçaya kesin.
- 13Önceden ısıtılmış fırında, 30 dakika boyunca kontrollü şekilde pişirin.
- 14Pişen haşhaşlı çörekleri fırından çıkarın ve tepsi üzerinde 5-10 dakika kadar dinlendirin. Ardından servise hazır hale getirin. Afiyet olsun.
Püf Noktası
*Tarif videoma, Kısık Ateş TV (YouTube) kanalından ulaşabilirsiniz.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay
Pasta Şefi & Dijital İçerik Üreticisi
4.7
7 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Hamur İşi Tarifleri
Yorumlar (5)
Emeğinize sağlık, toz şekere alternatif kullanbileceğimiz bir şey var mı? Tarifi bozmadan nasıl değiştirebilirim
Uzman Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay bu yorumu beğendi