- Tarifler
- Hamur İşi Tarifleri
- Ada Çayı ve Tereyağı Soslu Gnocchi Tarifi
Tarif
Ada Çayı ve Tereyağı Soslu Gnocchi Tarifi
Gnocchi İtalyan mutfağının klasiklerinden bir tanesidir. Patates mantısı olarak da duyabileceğiniz Gnocchi tarifi oldukça pratik ve lezzetlidir... Gnocchi yapımı: pişirme teknikleri ve püf noktaları için tarif videomuzu izlemeyi unutmayın.
60 Dakika
2-4 Kişilik
Hamur İşi Tarifleri
Tencere
Paylaş
- 21B
- 119
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
250 g haşlanmış patates
20 g toz parmesan peyniri
50 g un
30 g irmik unu
1/2 adet yumurta sarısı
tuz ve karabiber
1 tutam muskat rendesi
Sosu için:
10 ml limon suyu
2 dal taze ada çayı
2'şer g tuz ve karabiber
Nasıl Yapılır?
- 1Bir karıştırma kabına haşlanmış ve rendelenmiş patates, parmesan peyniri, un, irmik unu, karabiber, tuz, yumurta sarısı ve rendelenmiş muskatı ilave edin.
- 2Malzemeleri karıştırıp yoğurarak hamur haline getirin.
- 3Hamuru streç filme sararak 30 dakika buzdolabında dinlendirin.
- 4Dinlenen hamuru hafif un serpilmiş mutfak tezgahına alın. Yuvarlayarak silindir haline getirin ve eşit parçalar halinde kesin.
- 5Kesilen parçaları çatal yardımıyla yuvarlayarak şekil verin.
- 6Gnocchi sosu için tereyağını bir tavada eritin. Eriyen tereyağına limon suyu, ada çayı, tuz ve karabiberi ekleyerek karıştırın. 70-80°C'ye gelen sos hazır olacaktır.
- 7Gnocchileri haşlamak için derin bir tencereye kaynar su ilave edin ve içine bir tutam tuz ekleyin.
- 8Haşlanan gnocchiler su yüzeyine çıkacaktır.
- 9Gnocchileri tavadaki tereyağlı sosa alın ve 1-2 dk kızartın.
- 10Servis tabağına alın ve üzerine toz parmesan ilave ederek sıcak olarak servis edin.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Kısık Ateş
Moderatör
5.0
2 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?