- Tarifler
- Hamur İşi Tarifleri
- Patatesli Çıtır Börek Tarifi
Tarif
Patatesli Çıtır Börek Tarifi
Anne böreği lezzetinde enfes patatesli çıtır börek tarifi. Baklava yufkasından börek tarifi nasıl yapılır?
40 Dakika
4-6 Kişilik
Hamur İşi Tarifleri
Fırın
Paylaş
- 20B
- 41
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
Patates Harcı için:
4 adet patates
1 adet kuru soğan
20 ml sıvı yağ
yeteri kadar tuz
yeteri kadar karabiber
Börek için:
1 paket baklavalık yufka (400 gr)
40 ml sıvı yağ
2 adet yumurta sarısı
susam
Nasıl Yapılır?
- 1Öncelikle patates harcını hazırlayın. Bunun için kabuğu soyulmuş patatesleri haşlayıp ezin. Soğanı küçük küçük doğrayıp sıvı yağda kavurun ve kenara alın.
- 2İçine ezilmiş patatesleri, sütü ve baharatları ekleyip güzelce karıştırın. Buradaki baharat oranını damak zevkinize göre ayarlayın.
- 3Börek için: Bir kasede sıvı yağ ve eritilmiş tereyağını karıştırın.
- 41 adet baklavalık yufkayı tezgaha serin üzerine yağlı karışımdan fırça yardımı ile sürün.
- 52. yufkayı da üzerine yerleştirin ve tekrar yağlı karışımdan sürün, bu işlemi 4 yufka üst üste olacak şekilde tekrarlayın.
- 6Dördüncü yufkanın üzerine de yağlı karışımdan sürdükten sonra yufkayı ortadan yanlamasına ikiye bölün ve uç kısımlarına patatesli harçtan koyup rulo şeklinde sarın. Bir bıçak yardımı ile parmak büyüklüğünde kesip fırın tepsisine yerleştirin.
- 7Üzerlerine yumurta sarısı sürüp susam serpiştirin. Önceden ısıtılmış 200°C fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Kısık Ateş
Moderatör
5.0
2 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Hamur İşi Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.