Kısık Ateş
Tarif

Bal Kabaklı Mantı Tarifi

Bu mantı bildiğiniz mantılara hiç benzemiyor😊 Havaların soğuduğu bu zamanlarda karakılçık ununu sofralarınıza taşıyarak, bal kabaklı iç harcını karakılçık unuyla buluşturduk. Her lokmada besleyici bir lezzet sunan bu eski tahıl, sağlıklı beslenmeyi ön planda tutarak mantıyı yepyeni bir seviyeye taşıyor. Karakılçık unuyla mutfakta yeniliklere bir yenisini daha eklemeye hazır mısınız? İşte detaylar…
60 Dakika
2-4 Kişilik
Hamur İşi Tarifleri
Tencere, Fırın
Bal Kabaklı Mantı Tarifi
Paylaş
  • 1B
  • 16
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
Mantı Hamuru için:
150 ml ılık su
5 g tuz
1 adet yumurta
350 g karakılçık unu
İç Harcı için:
300 g bal kabağı
tuz&karabiber
150 g Pınar Süzme Peynir
Pınar
5 g kuru nane
5 g kuru kekik
Üzeri için:
250 g Pınar Ekşi Krema
Pınar
2 diş sarımsak (ezilmiş)
50 g bal kabağı püresi
bir miktar tuz
zeytinyağı
2 g zerdeçal

Nasıl Yapılır?

  • Mantı hamuru için, geniş bir kabın içerisinde ılık suyu, tuzu ve yumurtayı çırpın. Karakılçık ununu yavaş yavaş ekleyin, unu eklerken karıştırmaya devam edin.
  • Orta sertlikte bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamur elastik ve pürüzsüz olmalıdır. Hamuru streç filme sararak en az 30 dakika dinlendirin. Bu, hamurun daha kolay açılmasını sağlar.
  • İç harcı için, doğranmış bal kabaklarını bir fırın tepsisine alın. Üzerine tuz ve karabiber serpiştirerek harmanlayın. 180°C’de önceden ısıtılmış fırında yumuşayana kadar yaklaşık 15 dakika pişirin.
  • Pişen bal kabaklarını fırından alarak soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra, üzerine ekşi kremalı bir sos yapmak için 50 g kadar ayırın.
  • Soğuyan bal kabaklarını süzme peynir ile bir kapta karıştırın. Üzerine kuru nane ve kuru kekik ekleyin. Homojen bir karışım elde edene kadar karıştırın ve kenara alın.
  • Dinlenen hamuru iki eşit parçaya bölün. Bol un kullanarak bir merdane yardımıyla hamuru ince bir şekilde açın. Açtığınız hamuru kareler oluşturacak şekilde enine ve boyuna kesin. İstediğiniz boyutlarda kareler elde edebilirsiniz.
  • Her bir kare hamurun ortasına hazırladığınız bal kabaklı harçtan koyun. Hamurun kenarlarını dikkatlice kapatın ve mantı şeklini verin.
  • Büyük bir tencerede su kaynatın. İçerisine bir miktar tuz ekleyin. Kaynayan suya mantıları dikkatlice ekleyin ve yaklaşık 3 dakika kadar pişirin. Mantılar yüzeye çıktığında pişmiş demektir.
  • Üzeri için, ekşi kremayı bir kasede ezilmiş sarımsak ile karıştırın. Ayırdığınız bal kabağı püresini sıcak su ve tuz ile blenderdan geçirin ve hazırlamış olduğunuz ekşi kremayı üzerine gezdirin.
  • Son olarak, zeytinyağını zerdeçal ile hafifçe ısıtın ve bu karışımı balkabaklarının üzerine dökün. Sıcak bir şekilde servis edin, afiyet olsun!

Püf Noktası

  • Hamurunuzu açarken bolca un kullanın; bu, hamurun kırılmadan düzgün bir şekilde açılmasını sağlayacaktır.
  • Mantıları kapatırken dikkatli olun. Kenarlarını iyice kilitlediğinizden emin olun; bu, iç harcın dışarı sızmasını önleyecektir.
  • Mantı hamurunuzun kıvamı, karakılçık ununun yapısına bağlı olarak değişebilir. Eğer hamur çok kuruysa, biraz daha su eklemekten çekinmeyin.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Selin Güloğlu
Selin Güloğlu
Yaşar Üniversitesi - Öğr. Gör. Eğitmen Şef
5.0
4 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Hamur İşi Tarifleri

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Patatesli Çıtır Börek Tarifi
19B Görüntüleme
Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
Çörek Otlu Sosisli Milföy Tarifi
11B Görüntüleme
Simit Tarifi
approved
90 Dakika
6-8 Kişilik
19B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.