Profiterol 🙄😏🤪
Pastacı kreması için;
30 gr (1/4 su bardağı) un
500 ml süt
100 gr (1/2 su bardağı) toz şeker
30 gr (1/4 su bardağı) mısır nişastası
55 gr (1/4 su bardağı) tereyağ (küp küp kesilmiş)
1 paket vanilin
Bir çimdik tuz
4 adet yumurta sarısı
Yapılışı;
Hamuru için;
175 gr (1+1/4 su bardağı) un
125 gr (1/2 su bardağı) su
125 gr (1/2 su bardağı) süt
Bir tutam tuz
110 gr (1/2 su bardağı) tereyağ
5 adet orta boy yumurta (oda sıcaklığında)
Yapılışı;
Çikolatalı sos için;
400 ml krema (2 kutu)
300 gr bitter çikolata
60 gr sütlü çikolata
Yapılışı;
Profiterol hazırlanışı;
Kuru Patlıcan Dolması 👀
20 adet kuru patlıcan
1 adet beyaz soğan
1 avuç kıyma (150 gr)
1/2 su bardağı bulgur
1-2 diş sarımsak
1 çay kaşığı sumak
1,5-2 y.k nar ekşisi
1 y.k. kuru nane
1 y.k. domates salçası
1 y.k. biber salçası
1,5 adet domates rendesi (kıyma harcı kuru olmasın diye😉)
Tuz ve karabiber
Pişirirken;
Üzerini geçecek kadar sıcak su
Zeytinyağı (üzerinde hafifçe gezdirin)
Yarım limonun suyu
1,5 tatlı kaşığı şeker
Tuz (tadına bakın suyunun tuzu az ise ekleyin)
Yapılışı;
Baklava Yufkasında Kıymalı Sarıyer Böreği 🍽
Malzemeler;
8 adet baklava yufkası (2 tane “U” şeklinde börek çıkıyor)
İç harcı için;
2 y.k. zeytinyağı
150 gr kıyma
1/2 adet soğan
1 y.k. kuş üzümü (ılık suda bekletilmiş)
1 y.k. çam fıstığı
1/2 ç.k. tarçın
1 t.k. tuz
Karabiber
İç harcı ve üzeri için;
50 gr tereyağı
3/4 çay bardağı zeytinyağı
1/2 çay bardağı süt
Yapılışı;
Simit ☕️🧈🧀🍅
Malzemeler (altı adet simit için);
500 gr un
275 ml su ( 1 s.b. + 1 kahve fin.)
15 gr toz şeker (1,5 y.k.)
8 gr tuz
1 y.k. zeytinyağı
1 çay k. kuru maya (ya da 6-7 gr yaş maya)
Üzeri için;
1/2 s.b. pekmez
1 s.b. su
Kavrulmuş susam
Yapılışı;
Not: ben üç tane simit yaptım geri kalanını buzluğa koydum
Brownie Kurabiye 🤭🤪😯
Malzemeler;
225 gr bitter çikolata (küçük küçük parçalanmış)
57 gr (4 yemek kaşığı) tereyağ
90 gr (2/3 su bardağı) un
1/2 tatlı kaşığı kabartma tozu
1/2 çay kaşığı tuz
2 adet yumurta
150 gr (3/4 su bardağı) esmer şeker
Yapılışı;