- Tarifler
- Hamur İşi Tarifleri
- Börek Tarifleri
- Baklava Yufkasından Kıymalı Sarıyer Böreği Tarifi
Tarif
Baklava Yufkasından Kıymalı Sarıyer Böreği Tarifi
Baklava yufkasından kolay börek yapımı: Baklava yufkasından kıymalı Sarıyer böreği tarifi nasıl yapılır? Pratik kıymalı çıtır börek ve kıymalı börek harcı tarifi yapmanın püf noktaları nelerdir?
65 Dakika
4-6 Kişilik
Börek Tarifleri
Fırın
Bu tarif Kısık Ateş tarafından onaylanmıştır.
Paylaş
- 36B
- 94
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
8 adet baklava yufkası
İç Harcı için:
30 ml zeytinyağı
1/2 adet kuru soğan
150-200 g kıyma
25 g çam fıstığı
25 g kuş üzümü, ılık suda bekletilmiş
10 g tuz
5 g karabiber
1-2 tutam toz tarçın
Yufkaları Yağlamak için:
75 ml zeytinyağı
Nasıl Yapılır?
- 1İç harcı için; zeytinyağını bir tavada ısıttıktan sonra yemeklik doğranmış soğanı koyup 2-3 dk. kavurun.
- 2Üzerine kıymayı ilave edip biraz daha karıştırarak kavurmaya devam edin.
- 3Çam fıstığı ve kuş üzümünü ekleyin ve karıştırmaya devam edin.
- 4Son olarak tuz, karabiber ve tarçınla lezzetlendirip kıyma koyulaşıncaya kadar pişirin ve hazır olan harcı kenara alın.
- 5Yufkaları yağlamak için bir kasede zeytinyağı, eritilmiş tereyağı ve sütü tel çırpıcı ile çırpın.
- 6Baklavalık yufkalardan 4 tanesini üst üste dizin ve her bir katın arasına hazırladığınız sütlü karışımı sürün.
- 7En üst kata kıymalı harçtan koyup kıvırarak sarın ve “U” şekli verin.
- 8Üzerine de tekrar sütlü karışımdan sürdükten sonra önceden ısıtılmış 180°C fırında yaklaşık 25 dk. pişirin. (Fırınların ısıtma şekilleri fark ettiği için, üzeri kızarınca fırından çıkarabilirsiniz)
- 9Pişirme işlemi tamamlanınca çıtır çıtır sesi duyarak dilimleyin 😉 Afiyet olsun...👉🏼😋
Püf Noktası
*Kıyma harcının baharat oranını damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.
*8 adet baklava yufkasından 2 adet ''U'' şeklinde börek çıkıyor.