Kısık Ateş
Eren Özşamlı
Eren Özşamlı
Aşçı

Hakkında

Aşçı olmak istediğim için lise öğrenimimi yarıda bırakarak Chef’s Table Mutfak Akademisi'nde sertifika eğitimime başladım, aşçılık benim için bir meslekten çok hayatımın en çok zevk alarak yaptığım hobisi gibi,farklı tatlar tatlı lezzetler keşfetmek ve bunları insanların beğenisine sunarak onların yüzünde gördüğüm o memnuniyet tebessümü benim için büyük bir haz . Ülkemizde profesyonel meslekler arasına yeni yeni girmeye başlayan mesleğime Lise eğitimimi AÖL' de bitirdikten sonra ön lisan eğitimi ile devam etmeyi düşünmekteyim.

4 yıl önce

Malzemeler
✅1/2 Kg Jülyen Doğranmış Taze Fasulye
✅1/2 Su Bardağı Doğranmış Sarı Biber
✅1/2 Su Bardağı Doğranmış Kırmızı Biber
✅1 Adet Hilal Doğranmış Kuru Soğan
✅1 Diş Doğranmış Sarımsak
✅2 Çorba Kaşığı Zeytinyağı
✅1 Tatlı Kaşığı Pul Biber
✅1 Tatlı Kaşığı Domates Salçası
✅2 Adet Yufka
✅Yeteri Kadar Kızartmalık Sıvı Yağ
✅Yeteri Kadar Tuz
✅Servis Malzemeleri
✅1 Kase Çırpılmış Yoğurt
✅Arzu Ettiğiniz Kadar Toz Nane
✅Arzu Ettiğiniz Kadar Pul Biber

✅Yapılışı: Fasulyeleri haşlayın ve süzdürün. Biberleri, soğanı, sarımsağı ve zeytinyağını yapışmaz bir tavaya alıp sotelemeye başlayın. Soğanlar solunca salçayı ilave edin. Kokusu çıkınca pul biberi ekleyin kavurmaya devam edin. Kısık ateşte karıştırarak 5 dakika pişirin. Fasulyeleri ilave edin ve tuzunu serpin. Harç tamamen suyunu çekene kadar pişirin ve soğutun. Yufkaları şeritler halinde kesin ve harçtan paylaştırıp muska şeklinde sarın. Kızdırdığınız yağda kızartın. Yoğurt, nane ve pul biber ile servis edin.

user feed images