- Tarifler
- Hamur İşi Tarifleri
- Ekşi Kremalı Karaköy Poğaçası Tarifi
Tarif
Ekşi Kremalı Karaköy Poğaçası Tarifi
Mayalı poğaça tarifi nasıl yapılır? Kolay poğaça tarifi: pastane usulü Karaköy poğaçası tarifi nasıl yapılır, püf noktaları nelerdir?
50 Dakika
8-10 Kişilik
Hamur İşi Tarifleri
Fırın
Paylaş
- 14B
- 28
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1 kg un
20 g kuru maya
25 g tuz
75 g toz şeker
2 adet yumurta
50 ml zeytinyağı
Üzeri için: 1 adet yumurta sarısı ve susam
Nasıl Yapılır?
- 1Bütün malzemeleri mikser veya hamur karma makinesine koyun.
- 2Homojen bir hamur elde edene kadar 10-15 dakika yoğurun.
- 3Yoğurulan hamuru oda sıcaklığında 20-25 dakika kadar mayalandırın.
- 4Mayalanan hamuru 20 g'lık hamur topları şeklinde kesin.
- 5Avuç içi yardımı ile pürüzsüz yuvarlak şekiller verin.
- 6Pişirme tepsilerine yerleştirilen hamurların üzerine çatal ile hafif çizgiler atın.
- 7Bir fırça yardımı ile yumurta sarısını iki kat ve tek yön olacak şekilde sürün. Böylelikle daha parlak bir renk elde edersiniz.
- 8Önceden ısıtılmış 175°C fırında, 25-30 dk kontrollü pişirin. Pişen poğaçaları ilk sıcağı gittikten sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Püf Noktası
*Yumurta sarısını iki kat ve tek yön olacak şekilde sürerseniz daha parlak bir renk elde edersiniz.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
5.0
1 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?