Kısık Ateş
Tarif

Ekşi Kremalı Karaköy Poğaçası Tarifi

Mayalı poğaça tarifi nasıl yapılır? Kolay poğaça tarifi: pastane usulü Karaköy poğaçası tarifi nasıl yapılır, püf noktaları nelerdir?
50 Dakika
8-10 Kişilik
Hamur İşi Tarifleri
Fırın
Ekşi Kremalı Karaköy Poğaçası Tarifi
Paylaş
  • 14B
  • 28
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1 kg un
20 g kuru maya
25 g tuz
75 g toz şeker
2 adet yumurta
50 ml zeytinyağı
600 g Pınar Ekşi Krema
Pınar
Üzeri için: 1 adet yumurta sarısı ve susam

Nasıl Yapılır?

  • Bütün malzemeleri mikser veya hamur karma makinesine koyun.
  • Homojen bir hamur elde edene kadar 10-15 dakika yoğurun.
  • Yoğurulan hamuru oda sıcaklığında 20-25 dakika kadar mayalandırın.
  • Mayalanan hamuru 20 g'lık hamur topları şeklinde kesin.
  • Avuç içi yardımı ile pürüzsüz yuvarlak şekiller verin.
  • Pişirme tepsilerine yerleştirilen hamurların üzerine çatal ile hafif çizgiler atın.
  • Bir fırça yardımı ile yumurta sarısını iki kat ve tek yön olacak şekilde sürün. Böylelikle daha parlak bir renk elde edersiniz.
  • Önceden ısıtılmış 175°C fırında, 25-30 dk kontrollü pişirin. Pişen poğaçaları ilk sıcağı gittikten sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Püf Noktası

*Yumurta sarısını iki kat ve tek yön olacak şekilde sürerseniz daha parlak bir renk elde edersiniz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
5.0
1 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Hamur İşi Tarifleri

Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
Yağlı Ramazan Çöreği Tarifi
26B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Haluj Mantısı Tarifi
120 Dakika
2-4 Kişilik
16B Görüntüleme
Fındık Kremalı Rulo Börek Tarifi
11B Görüntüleme

Yorumlar (1)

İnci Dinek
· 06.04.2020

Şefim bunu denicem paskalya çoreği tarifiniz var mi ? 😀🤗👩‍🍳👍