- Tarifler
- Hamur İşi Tarifleri
- Scones Ekmeği Tarifi
Tarif
Scones Ekmeği Tarifi
Şimdi sizlere İngiliz kahvaltı kültüründe büyük yere sahip olan scones ekmeğinin tarifini vereceğiz. Ekşi kremalı scones ekmeği nasıl yapılır?
50 Dakika
4-6 Kişilik
Hamur İşi Tarifleri
Fırın
Paylaş
- 19B
- 28
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
500 g un
300 ml su
20 g maya
10 g kaya tuzu
10 g şeker
reçel çeşitleri ve ekşi krema (servis için)
Nasıl Yapılır?
- 1İlk olarak mayayı su ile eritin.
- 2Daha sonra tüm malzemeleri derin bir kapta güzelce karıştırın ve yoğurun.
- 3Hamuru 30 dakika dinlendirdikten sonra bir merdane yardımı ile 1 cm kalınlığında açın.
- 4Açtığınız hamuru su bardağı yardımı ile veya yuvarlak kalıpla kesin.
- 5Hazır olan scones hamurlarını önceden ısıtılmış 220°C fırında 15 dakika pişirin.
- 6Reçel çeşitleri ve Pınar Ekşi Krema ile servis edin.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Kısık Ateş
Moderatör
5.0
2 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?