Kısık Ateş
Tarif

Cinnamon Roll Tarifi

Tarçınlı rulo, Kuzey Avrupa ve Kuzey Amerika’da yaygın olarak sunulan tatlı bir rulodur. Mis kokusu ile aklınızı başınızdan alacak Cinnamon Roll (Tarçınlı Rulo) tarifi nasıl yapılır?
75 Dakika
6-8 Kişilik
Hamur İşi Tarifleri
Fırın
Paylaş
  • 25B
  • 173
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
Hamuru için:
200 ml Pınar Süt
Pınar
10 g kuru maya
7 g tuz
75 g Pınar Tereyağı
Pınar
1 adet yumurta
2 adet yumurta sarısı
550 g un
Hamur Arası için:
115 g Pınar Tereyağı
Pınar
İç Harcı için:
200 g esmer şeker
20 g toz tarçın
Peynir Sos için:
200 g Pınar Taze Peynir
Pınar
50 g pudra şekeri
80 g Pınar Tereyağı
Pınar

Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle fırını 180°C'ye ayarlayın.
  • Hamuru için: derin bir kapta ılık süt, kuru maya, tuz, eritilmiş tereyağı ve yumurtaları (1 adet bütün yumurta, 2 adet yumurta sarısı) düşük devirde çırpmaya başlayın.
  • Daha sonra unu yavaş yavaş karışıma ekleyin. Unu iyice yedirdikten sonra tezgaha alıp homojen bir hamur elde edene kadar yoğurun. Üzerini kapatıp en az 1 saat mayalanmaya bırakın.
  • Mayalanan hamuru dikdörtgen olacak şekilde hafif unladığınız tezgahta açın.
  • Hamur aralarına sürmek için: eritilmiş 115 g tereyağını açtığınız hamura yayın, fırça ile tüm yüzeyine sürün.
  • İç harcı için: esmer şeker ve toz tarçını bir kapta harmanlayın. Harmanladığınız bu şeker karışımını tereyağı sürdüğünüz hamurun üzerine bolca serpin. Kalın rulo olacak şekilde sarıp 2-3 parmak kalınlığında kesin.
  • Yağlı kağıt serili fırın kabına yerleştirin ve tekrar mayalanması için 30 dakika bekletin.
  • Mayalanan rolların üzerine az miktarda süt dökün ve önceden ısıttığınız fırında 35 dakika kızarana kadar pişirin.
  • Rollarınız fırında pişerken üzeri için peynirli bir sos hazırlayın. Taze peynir, pudra şekeri ve eritilmiş 80 g tereyağını bir kaba alın. Şeker tamamen eriyene kadar çırpın. Ardından bir sıkma torbasına aktarın ve soğuması için buzdolabına kaldırın.
  • Pişen cinnamon roll’ları fırından çıkardıktan sonra biraz dinlendirin ve peynir sos ile servis edin.

Püf Noktası

*Videomuzu izlemeyi unutmayın!
*Peynir sos yapımında 2-3 damla vanilya özütü kullanabilirsiniz.
*Taze peynir yerine Pınar Labne kullanabilirsiniz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Gülçin Kaya
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
5.0
4 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Hamur İşi Tarifleri

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Sosisli Milföy Pan Tarifi
45 Dakika
6-8 Kişilik
12B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Haluj Mantısı Tarifi
120 Dakika
2-4 Kişilik
17B Görüntüleme
Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
Çörek Otlu Sosisli Milföy Tarifi
11B Görüntüleme

Yorumlar (12)

ErgünKorkmaz
· 05.02.2021

Çoook severim 🤤😊

Uzman Gülçin Kaya bu yorumu beğendi
Gülçin Kaya
· 05.02.2021

Bence hemen denemelisin 🤩👍

Koray Ala
· 05.02.2021

Merhaba ŞefHamur mayalandıktan sonra fazla havasını almak için tekrar yoğurmamıza gerek var mı ?

Uzman Gülçin Kaya bu yorumu beğendi
Nesibe Cakmak
· 06.02.2021

Bence var ben tekrardan yoğurup parçalara ayırıyorum yani ben öyle yapıyorum tabi şef daha iyi bilir

Gülçin Kaya
· 07.02.2021

Koray gerek yok direk hamuru açıp rulo yaptıktan sonra kesme işlemini yapabilirsin.

Koray Ala
· 07.02.2021

Teşekkürler şef🖐️👍

Serap Şengün
· 20.02.2021

Bu tarif için fırını 1.5 Saat önce çalıştırmaya gerek varmı. Yapım aşaması aşağı yukarı o kadar çünkü. Yanlış yazılmış olabilrmi. Sevgiler.

Uzman Gülçin Kaya bu yorumu beğendi
Gülçin Kaya
· 20.02.2021

Merhaba, ben genelde tarife başlamadan önce fırını ayarlıyorum. Ama siz pişirmeden 30 dakika önce çalıştırabilirsiniz. Bir de mayalanma sürelerini yapım aşamalarına dahil etmiyorum. Sevgiler.