- Tarifler
- Zeytinyağlı/Sebzeli Tarifler
- Portakallı ve Zeytinyağlı Pırasa Tarifi
Tarif
Portakallı ve Zeytinyağlı Pırasa Tarifi
Atıksız Mutfak, Sürdürülebilir Gıda konseptinin yeni bölümüyle karşınızdayım! Bu ayın ürünü Pırasa! Tam mevsiminde çok pratik yapımı ile portakallı zeytinyağlı pırasa tarifi nasıl yapılır? Zeytinyağlı pırasa yemeği yapmanın püf noktaları nelerdir? Tüm detaylar için tarif videomu izlemeyi unutmayın.
45 Dakika
4-6 Kişilik
Zeytinyağlı/Sebzeli Tarifler
Tencere
Paylaş
- 39B
- 53
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
400 g pırasa
1 adet kuru soğan
2 diş sarımsak
50 ml zeytinyağı
1 adet havuç
8-10 g tuz
2 tutam akbiber
10 g toz şeker
2-3 dal taze kekik
1 adet limon suyu
1 adet portakal suyu
70 g pirinç
yeteri kadar sıcak su
Nasıl Yapılır?
- 1Pırasaların dış kısımlarını ve kök kısımlarını ayıkladıktan sonra bol suda yıkayın.
- 2Soğan ve sarımsakları piyazlık doğrayın. Önce sarımsakları ardından soğanları zeytinyağında kavurun.
- 3Dış kabuğunu soyduğunuz havucu ve pırasaları verev şeklinde doğrayıp tencerenin içine ekleyin ve hafifçe kavurun.
- 4Tuz, akbiber, toz şeker ve taze kekik ilave ederek lezzetlendirin. Sebzelerin üzerine limon suyu ve portakal suyu gezdirin. Ardından yıkanmış ve durulanmış pirinci üzerlerine serpiştirin.
- 5Son olarak üstünü geçmeyecek kadar su ekleyin ve hafifçe karıştırın.
- 6Kısık ateşte, 15-20 dakika tencerenin kapağı kapalı şekilde pişmeye bırakın.
- 7Piştikten sonra soğuması için oda sıcaklığında kendi tenceresinde dinlendirin.
- 8Arzuya göre ılık veya soğuk olarak, limon ve portakal dilimleriyle servis edin.
Püf Noktası
*Tarif videoma, Kısık Ateş TV (YouTube) kanalından ulaşabilirsiniz.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
5.0
3 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?