- Tarifler
- Zeytinyağlı/Sebzeli Tarifler
- Mandalinalı Pırasa Tarifi
Tarif
Mandalinalı Pırasa Tarifi
Zeytinyağlı Mandalinalı Pırasa tarifi nasıl yapılır? Mandalinalı ve limon soslu pırasa yapmanın püf noktaları nelerdir? Son derece pratik ve lezzetli olan bu tarifin tüm detaylarına videomuzdan ulaşabilirsiniz.
45 Dakika
4-6 Kişilik
Zeytinyağlı/Sebzeli Tarifler
Tencere
Paylaş
- 23B
- 112
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
80 ml zeytinyağı
2 diş sarımsak
500 g pırasa
2 adet havuç
3 adet mandalina suyu
1 adet limon suyu
50 g pirinç
tuz&karabiber
250 ml ılık su
Nasıl Yapılır?
- 1Pırasaların dış yüzeyindeki ince kabuğu sıyırıp yıkayın. Daha sonra verev şekilde uzunlamasına doğrayın ve bir kenara alın.
- 2Sarımsakların kabuklarını soyup ince ince doğrayın. Havuçları tıraşlayıp yuvarlak olarak doğrayın.
- 3Mandalina ve limonun suyunu sıkıp bir kaba alın.
- 4Geniş bir tencerede zeytinyağını ısıtın, sarımsakları ilave ederek hafif pişirin. Hemen arkasından doğranmış pırasaları ekleyin ve 5 dk. boyunca sebzeleri kavurarak yumuşamalarını sağlayın.
- 5Ardından doğranmış havuçları, sıkılmış mandalina ve limon suyunu ekleyin, 5 dakika daha pişirin.
- 6İyice yıkanmış pirinçleri de ilave ettikten sonra tuz ve karabiberle lezzetlendirin. Bu aşamada yemeğin üzerine mandalina dilimleri yerleştirebilirsiniz.
- 7Son olarak ılık su ekleyip kapağı kapalı şekilde kısık ateşte pişmeye bırakın. (ortalama 35 dk.)
- 8Pişen yemeği ocaktan alın ve oda sıcaklığında soğumaya bırakın.
- 9İster ılık, ister soğuk olarak servis edebilirsiniz.
Püf Noktası
*Tarif videomuzu izlemeyi unutmayın!
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
4.5
4 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?