- Tarifler
- Zeytinyağlı/Sebzeli Tarifler
- Kaşkarikas Tarifi
Tarif
Kaşkarikas Tarifi
Yaşar Üniversitesi’nin düzenlediği ‘Gıda Atıklarından Yeni 1 Öğün Yarışması’nda 2. olan tabağımı sizlerle paylaşmak istiyorum. Yaklaşık 600 senedir yapılan ve bir Sefarad (İbranice de İspanya’dan göç eden Yahudiler) yemeği olan Kaşkarikas tarifi nasıl yapılır?
35 Dakika
2 Kişilik
Zeytinyağlı/Sebzeli Tarifler
Tencere
Bu tarif Kısık Ateş tarafından onaylanmıştır.
Paylaş
- 23B
- 96
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
3 adet kabak
20 g zeytinyağı
3 adet domates
10 g tuz
5 g karabiber
50 g kıyılmış dereotu
Nasıl Yapılır?
- 1Kabağın soyduğunuz kabuklarını alın ve iyice yıkayıp temizleyin.
- 2Tencerenizi ısıtın ve zeytinyağını ilave edin.
- 3Kabak kabuklarını 5-6 dakika soteleyin ve rendelenmiş domatesleri ekleyin.
- 4Tuz ve karabiberle lezzetlendirdiğiniz kabakları 15 dakika kısık ateşte pişirin ve en son kıyılmış dereotunu ilave ederek ılımaya bırakın.
- 5Servis ederken üzerine yoğurt ve dereotu ilave ederek yemeğinizin lezzetine lezzet katabilirsiniz. Afiyetler olsun.
Benzer Zeytinyağlı/Sebzeli Tarifler
Yorumlar (5)
Ben kabukları soteledikten sonra baharatlarla birlikte kabakları da ince ince doğrayıp lezzetlendirdikten sonra kabuklarla birlikte bir miktar daha soteledim ve daha sonra ağzını kapatıp on~onbeş dakika kadar pişirdim. Gerçekten sarımsaklı yoğurtla muhteşem lezzetli bir yemek oldu. Tarifiniz için teşekkürler. Sağlıcakla kalın.
Uzman Ersin Özgür Bulut bu yorumu beğendi