Kısık Ateş
Ersin Özgür Bulut
Ersin Özgür Bulut

Hakkında

Bu kullanıcı için bir açıklama bulunmuyor.

Kaşkarikas(1-2 Kişilik)
Yaklaşık olarak 600 senedir yapılan ve bir Sefarad(İbranice de İspanya'dan göç eden Yahudiler) yemeği olan Kaşkarikas
Tarif İçin Malzemeler:
2 yemek kaşığı zeytinyağı(20 gram)
3 adet kabağın kabuğu
3 adet rendelenmiş domates
1 tatlı kaşığı tuz(11 gram)
1 tatlı kaşığı karabiber(5 gram)
3 yemek kaşığı ince kıyılmış dereotu(50 gram)

Hazırlanışı:
1-Kabağın soyduğunuz kabuklarını alın ve iyice yıkayıp temizleyin.
2-Tencerenizi ısıtın ve zeytinyağını ilave edin.
3-Kabak kabuklarını 5-6 dakika soteleyin ve rendelenmiş domatesi ekleyin.
4-Tuz ve karabiberle lezzetlendirdiğiniz kabakları 15 dakika kısık ateşte pişirin ve en son dereotunu ilave ederek ılımaya bırakın.
Servis ederken üzerine yoğurt ve dereotu ilave ederek yemeğinizin lezzetine lezzet katabilirsiniz.
Afiyetler olsun.

user feed images

Yeşil Kabaklı Kek (4 Kişilik)
Kabak sevmeyenler için varlığı hissedilmeyen tam bir diyet ürünü
Tarif İçin Malzemeler:
2 adet yumurta
1 su bardağı şeker(185 gram)
1 su bardağı sıvı yağ(170 gram)
2 adet kabak
1/2 su bardağı ceviz içi (iri çekilmiş)50 gram ya da 50 gram Kavrulmamış Antep Fıstığı
1 paket kabartma tozu(10 gram)
1 paket vanilya(5 gram)
1 paket kakao(25 gram)
5 yemek kaşığı un(100 gram)

Hazırlanışı:
1-Yumurta ve şekeri çırpıyoruz.
2-Sıvı yağ ve kakaoyu koyup karıştırıyoruz.
3-Kabartma tozunu, vanilyasını ve ununu katıp karıştırıyoruz.
4-Rendeleyip suyunu sıktığımız kabakları ve iri dövülmüş cevizleri(ya da Antep Fıstığı) ilave ediyoruz.
5-Yağladığımız kek kalıbına döküyoruz.
6-180 derecede 45 dakika kontrollü bir şekilde pişiriyoruz
Afiyetler olsun...

user feed images

Gıda Atıklarından Yeni 1 Öğün(Yeşil Kabaklı Kek&Kaşkarikas)

Günümüzde insanlar için gerekli olan gıda kaynakları, enerji kaynaklarından daha stratejik bir konu haline gelmiştir. Bu doğrultuda gıda kayıpları günümüzün ve geleceğin en önemli sorunlarından biridir.
Birleşmiş Milletler (BM)’in belirlediği ve insanlığın refah ve esenliğini sağlamaya yönelik bin yılın hedefleri olan sekiz ana hedeften biri açlığın giderilmesi ve gıda güvencesinin sağlanmasıdır.
Gelişmiş ülkelerde marketten satın alınan gıdaların yaklaşık üçte biri evsel atık olarak israf edilmektedir.
Gıda zincirinin her aşamasında çeşitli nedenlerle yenilebilir gıdalar kayba uğramakta ya da israf edilmektedir.
2050 yılında yaklaşık olarak beslenecek 9,1 milyar insanın olacağı hesaplanmaktadır.
Son yıllarda, gıda kayıpları ve israfının azaltılması gerekliliği konusunda küresel bir fikir birliği oluşmuş ve çeşitli aksiyon planları ortaya konulmuştur.
Tercih edilen gıda olarak ‘’Kabak’’ kullanılmıştır. Gıda atıklarının değerlendirilmesi amacıyla ‘’Yeşil Kabaklı Kek’’ yapılmış artan malzemelerin israf olmaması amacıyla da kabağın en tutumlu hali olan ‘’Kaşkarikas’’pişirme yöntemiyle yapılmıştır.
Yeşil Kabaklı Kek Tarifi İçin Malzemeler
2 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı sıvı yağ
2 adet kabak
1/2 su bardağı ceviz içi (iri çekilmiş)
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 paket kakao(25 gram)
5 yemek kaşığı un

Yeşil Kabaklı Kek Tarifi
Yumurta ve şekeri çırpıyoruz.
Sıvı yağ ve kakaoyu koyup karıştırıyoruz.
Rendeleyip suyunu sıktığımız kabakları ve iri dövülmüş cevizleri ilave ediyoruz.
Kabartma tozunu, vanilyasını ve ununu katıp karıştırıyoruz.
Yağladığımız kek kalıbına döküyoruz.
180 derecede 45 dakika kontrollü bir şekilde pişiriyoruz

Kaşkarikas Tarifi İçin Malzemeler
2 yemek kaşığı zeytinyağı
3 adet kabağın kabuğu
3 adet rendelenmiş domates
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
3 yemek kaşığı ince kıyılmış dereotu

Kaşkarikas Tarifi Nasıl Yapılır?
Kabağın soyduğunuz kabuklarını alın ve iyice yıkayıp temizleyin.
Tencerenizi ısıtın ve zeytinyağını ilave edin.
Kabak kabuklarını 5-6 dakika soteleyin ve rendelenmiş domatesi ekleyin.
Tuz ve karabiberle lezzetlendirdiğiniz kabakları 15 dakika kısık ateşte pişirin ve en son dereotunu ilave ederek ılımaya bırakın.
Servis ederken üzerine yoğurt ve dereotu ilave ederek yemeğinizin lezzetine lezzet katabilirsiniz.
Afiyetler olsun.
#yasaruniversitesi #yasargastronomi #kısıkateş #kısıkateş #pınarhepyanımda #kutahyaporselengastronomi

user feed images
user feed images