- Tarifler
- Zeytinyağlı/Sebzeli Tarifler
- Zeytinyağlı Taze Fasulye Tarifi
Tarif
Zeytinyağlı Taze Fasulye Tarifi
Görüntüsü ve tadıyla iştah açıcı bir tarif: Zeytinyağlı Taze Fasulye tarifi nasıl yapılır?
60 Dakika
4-6 Kişilik
Zeytinyağlı/Sebzeli Tarifler
Tencere
Paylaş
- 106B
- 112
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1 kg taze fasulye
4 adet soğan
215 ml zeytinyağı
2 diş sarımsak
2 adet domates
yeteri kadar tuz
Nasıl Yapılır?
- 1Fasulyenin iki ucunu ve varsa kılçıklarını temizleyin. İsterseniz boyuna göre iki üç parçaya bölün.
- 2Soğanları incecik doğrayın, zeytinyağında rengi sarıya dönene kadar kavurun.
- 3Küp küp doğranmış sarımsak ve domatesleri ekleyin, bir iki kez karıştırın.
- 4Daha sonra yıkanmış, süzülmüş fasulyeyi ilave edin, hafif sararana kadar fasulyeyi de kavurun.
- 51 çay bardağı sıcak su ve tuz ilave edin. Kapağını kapatarak bir taşım kaynatın. Daha sonra ateşi kısın.
- 6Fasulye yumuşayıp suyunu çekene kadar, yaklaşık 30-40 dakika pişirin.
- 7Yumuşamadan suyunu çekerse azar azar su ilave edebilirsiniz.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
5.0
5 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?