- Tarifler
- Zeytinyağlı/Sebzeli Tarifler
- Nar Ekşili İmambayıldı Tarifi
Tarif
Nar Ekşili İmambayıldı Tarifi
Klasik imambayıldı tarifine farklı bir dokunuş yaptık. Ekşili imambayıldı tarifi nasıl yapılır?
45 Dakika
2-4 Kişilik
Zeytinyağlı/Sebzeli Tarifler
Fırın
Paylaş
- 14B
- 95
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
6 adet patlıcan
6 adet kuru soğan
3 diş sarımsak
40 g domates salçası
2 adet domates
2 tutam tuz
20 g toz şeker
2 tutam beyaz biber
1'er adet sarı ve kırmızı biber
Üzeri için:
sızma zeytinyağı
nar ekşisi sos
taze kekik
Nasıl Yapılır?
- 1Patlıcanları alacalı soyun ve istediğiniz küçüklükte kesin. Dolduracağınız yerini ortasından bıçakla yarıp yağda kızartın.
- 2Diğer yandan söğüşlük doğradığınız soğanları orta ateşte pişirmeye başlayın. Soğanı soteledikten sonra dilim dilim doğranan sarımsağı, salçayı ve rendelenen domatesleri ekleyin.
- 3Soğanlar tam pişip suyunu çektikten sonra tuz, şeker, beyaz biber ekleyip tadını kontrol edin ve soğumaya bırakın.
- 4İçlerini yardığınız patlıcanlara harcı doldurun. İmambayıldının üzerine sarı ve kırmızı biberleri de jülyen olacak şekilde doğrayın ve 160 derece fırında renk almasını sağlayın.
- 5Fırından çıkardığınız imambayıldıyı soğutun.
- 6Tatlı kaşığıyla üzerine sızma zeytinyağı ve nar ekşisi sos gezdirip aromasını artırın. Taze kekik dallarıyla süsleyin.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
5.0
2 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Zeytinyağlı/Sebzeli Tarifler
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.