Kısık Ateş
Tarif

Tarçınlı Zeytinyağlı Barbunya Tarifi

Farklı ve bir o kadar lezzetli bir zeytinyağlı yapmak isteyenler için harika bir öneri! Hem besleyici, hem doyurucu hem de hemen hemen herkesin çok sevdiği bir bakliyat olan barbunya ile Tarçınlı Zeytinyağlı Barbunya tarifi nasıl yapılır? Tarçın aromalı zeytinyağlı barbunya yapımı için tarif videomuzu izlemeyi unutmayın! 😊
50 Dakika
4-6 Kişilik
Zeytinyağlı/Sebzeli Tarifler
Tencere
Paylaş
  • 22B
  • 84
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
75 ml sızma zeytinyağı
1 adet kuru soğan
2 adet orta boy havuç
30 g domates salçası
700 g haşlanmış barbunya
2 adet büyük boy domates
15 g kuş üzümü
1 tutam toz şeker
2 tutam tuz
1-2 adet çubuk tarçın
1/2 demet maydanoz

Nasıl Yapılır?

  • Soğan ve havuçları küçük küpler halinde doğrayın. Domateslerin kabuklarını soyup rendeleyin. Kuş üzümünü yumuşaması için suda bekletin.
  • Tencereye zeytinyağını koyup ısıtın ve soğanı sotelemeye başlayın. (Tercihen bu aşamada 1-2 diş doğranmış sarımsak ekleyebilirsiniz.) Ardından havuçları ekleyin, 3-4 dakika sonra domates salçasını ilave edip kavurma işlemine devam edin.
  • Haşlanmış barbunya ve rendelenmiş domatesleri de tencereye aktarıp karıştırın.
  • Kuş üzümü, toz şeker, tuz ve çubuk tarçını ilave ederek lezzetlendirin. Yemeğinizin kıvamına göre gerekirse 1 çay bardağı kadar su ekleyebilirsiniz. Hepsini, malzemeler birbirine karışacak kadar, çok az karıştırın ve ocağın altını kısın.
  • Yaklaşık 20-25 dakika barbunyalar suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirin.
  • Piştikten sonra ocaktan alın, kendi tenceresinde soğumaya bırakın. Daha sonra mümkünse buzdolabında 1 gün dinlendirin.
  • Tarçınlı zeytinyağlı barbunya yemeğini güzel bir sunum tabağında, üzerine kıyılmış maydanoz serperek soğuk olarak servis edin.

Püf Noktası

*Tarif videomuzu izlemeyi unutmayın!
*Barbunya nasıl ve kaç dakika haşlanır? Taze barbunya içlerini, üzerine kaynar su ekleyerek 5 dakika orta ateşte kaynatın ve süzülmesi için süzgece aktarın. Daha sonra yemeğinizi yapmaya başlayabilirsiniz.
*Soğanları kavurmaya başladığınızda tercihen 1-2 diş sarımsak ekleyebilirsiniz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Gülçin Kaya
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
5.0
3 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Zeytinyağlı/Sebzeli Tarifler

Fehmi Samancı
Fehmi Samancı
Eğitmen / Danışman Şef
Zeytinyağlı Çalı Fasulye Tarifi
104B Görüntüleme
Ramin Nuriyev
Ramin Nuriyev
Zeferan Restaurant - Executive Chef
Patlıcan Levengi Tarifi
60 Dakika
2 Kişilik
16B Görüntüleme
Gülçin Kaya
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
Karamelize Soğanlı Enginar Tarifi
18B Görüntüleme

Yorumlar (6)

Beste Aydos Uyar
· 09.05.2022

Barbunya taze olmadığı takdirde önceki geceden suya koysak yeterli olur mu yoksa düdüklüde haşlamak mı gerekiyor?

Uzman Gülçin Kaya bu yorumu beğendi
Gülçin Kaya
· 10.05.2022

Beste Merhabalar,Ön haşlama yaparsan daha kısa sürede pişirmiş olursun ,bir gece önceden suya koymak yeterli olmayabilir daha uzun süre pişirme işlemi yapmanı gerektirir.

Şebnem Bilgin
· 08.08.2022

Sevgili Gülçin Hanım... Müptelası olduk bu tarifin sürekli yapıyoruz... Teşekkür ederiz💜

Uzman Gülçin Kaya bu yorumu beğendi
Gülçin Kaya
· 09.08.2022

Şebnem Hanım Merhabalar ,Böyle güzel yorumlar çok mutlu ediyor, çok teşekkür ederim...Sizin de ellerinize sağlık :)

Maya Marla
· 21.05.2023

Merhaba, öncelikle ellerinize sağlık. 🙏Taze barbunyayi 1 gece önceden ıslanmak gerekiyor mu?

Uzman Gülçin Kaya bu yorumu beğendi
Gülçin Kaya
· 21.05.2023

Merhaba, evet ıslatabilirsiniz. Eğer vaktiniz yoksa üzerine kaynar su ekleyerek 5 dakika orta ateşte kaynatın ve süzülmesi için süzgece aktarın. Daha sonra yemeğinizi yapmaya başlayabilirsiniz. Kolay gelsin 😇👍