- Tarifler
- Zeytinyağlı/Sebzeli Tarifler
- Zeytinyağlı Kereviz Tarifi
Tarif
Zeytinyağlı Kereviz Tarifi
Kışın en çok tüketilen sağlıklı mı sağlıklı tariflerinden birini daha sizler için yaptık! Kereviz sevmeyenlerin fikrini değiştirecek Zeytinyağlı Kereviz tarifi.
40 Dakika
2-4 Kişilik
Zeytinyağlı/Sebzeli Tarifler
Tencere
Paylaş
- 55B
- 149
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
2 adet büyük boy kereviz
2 adet orta boy havuç
2 adet patates
50 ml zeytinyağı
240 ml su
240 ml taze portakal suyu
1 adet taze limon suyu
2 tutam limon kabuğu rendesi
tuz
8 g toz şeker
Nasıl Yapılır?
- 1Kerevizler soyulur, eğer parizyen kaşığınız var ise küçük top biçimli yuvarlaklar çıkarılır. Yok ise küp küp doğranır ve kararmaması için limonlu suda bekletilir.
- 2Havuç ve patatesler soyulur, kereviz ile orantılı olarak yuvarlaklar çıkarılır veya doğranır.
- 3Zeytinyağı ile havuç sotelenir, patates ve kerevizleri de ekleyerek sotelemeye devam edilir.
- 4Su, portakal suyu, limon suyu ve limon kabuğu rendesi, tuz ve şeker ilave edilerek orta-kısık ateşte kapağı kapalı bir tencerede 20-25 dk pişirilir.
- 5Demlemeye bırakılır ve servis edilir.
Püf Noktası
*Parizyen kaşığı: Sebze ve meyvelerden, özellikle patatesten, küçük top biçimli garnitür veya süsleyici malzeme çıkarmak için kullanılan bir mutfak aletidir.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
5.0
2 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?